OLIVER VERNON

BRUSHING AWAY THE VEIL

2. - 23.11.2019

Det er med stor glæde vi nu kan invitere til en unik soloudstilling med amerikanske Oliver Vernon.
Oliver Vernon betragtes i dag som en af de førende kunstnere i verden indenfor moderne abstraktion, hvor man med hans nye udstilling vil kunne opleve en helt ny udvikling i hans arbejde på mange forskellige niveauer.
Fra at have arbejdet med collage i mange år, hvor papiret var hans hovedmedie, påført på lærred, vender han nu tilbage til det direkte maleri, og går hermed helt væk fra de velkendte arbejdsmetoder.

Mød ham i galleriet nu på lørdag, og hør ham fortælle om hele udviklingen og hvorledes også gavlmaleriet udført i Aalborg i foråret, ledte ham hertil.
Der vil samtidig være rig mulighed for at komme i dialog med kunstneren.

EN NY UDVIKLING
Som kunstneren fortæller, har de nye processer åbnet op for nye veje, med en stor passion for at vende tilbage til det direkte maleri.
Han udtrykker det således:
”Tidligere arbejdede jeg på store papirruller, som et udgangspunkt for at skabe en følelse af frit at kunne bevæge elementerne rundt uden at vide, hvordan det ville passe ind i den endelige komposition.
Papiret blev derefter revet og flået i mindre dele, som derefter blev komponeret på lærredet. Det gjorde det muligt for mig at finde nye sammensætninger med farve og form uden for mine sædvanlige præferencer, og opfyldte et behov for at ”pløje” sig ind i et ikke-kortlagt visuelt territorium.
På trods af dette, var der med den kommende udstilling, et stigende behov for at vende tilbage til det direkte maleri, hvormed jeg med denne udstilling til sidst helt forlod collage-processen.”

DE MANGE LAG
Med ændringen i medie og form opstod der for kunstneren hermed helt nye muligheder og redskaber, hvormed hvert værk pludselig fik en helt ny dimension.
Oliver Vernon forklarer det således:
”De fleste af værkerne på denne udstilling blev påbegyndt år tilbage, og blev tidligere i år bundet sammen til det, der skulle blive til denne samling af værker.
I de første produktionsmåneder gennemgik jeg de sædvanlige eksperimentale faser uden at føle en tvingende nødvendighed af ​​samhørighed.
Hvert værk havde chancen for at stikke af i sin egen retning.
Som processen fortsatte, kom det til et punkt, hvor en fælles tråd begyndte at væve sig. Det var som at falde ned ad en trappe, ned i dybet af min egen kunstneriske historie. Teknikker, som jeg havde forladt i fortiden, begyndte at flyde tilbage til nutiden. Det var som om jeg låste en indre krypt op, og tillod at fortid og nutid blev blandet sammen, som om en uventet bølge ramte mig. Jeg red bare med og udfyldte værkerne".

Der var et andet unikke aspekt af denne udstilling, har været frembringelsen af begravede malingslag med slibning. Da mange af værkerne havde adskillige stadier med akkumulering, var de som guldminer med skjulte farver.
Der var en fase, hvor jeg begyndte at slibe gennem lagene. Mens de uventede farver blev afsløret, dukkede der en helt ny sensibilitet op.
Slibeværktøjet blev til malerværktøj. Glemt historie bragt til overfladen. Strukturerne fra slibning involveret i en dialog med resten af ​​den penselpåførte maling. Disse slebne overgange føltes som tåge, røg, bladornamentik og atmosfære. Jeg begyndte at se figurer dukke op, befolke de abstrakte miljøer og bidrage til et verdener-indeni-verdener syn.”

BRUSHING AWAY THE VEIL
Som levende beskrevet af kunstneren, børster/sliber han på denne måde sløret væk, såvel i teknisk som i konceptuel forstand.
Titlen, ”Brushing away the Veil”, henviser ifølge kunstneren til vores forestillinger om virkelighed og logik baseret på vores begrænsede kategorier og definerede, adskilte rum i opfattelsen af vores verden.
Under vores begrænsende begreber ligger havet af uafbrudte indbyrdes forbindelser, hvor energi flyder uden grænser eller kontrol.
Oliver Vernon er født i New York i 1972. Han fik sin Bachelor of Fine Arts fra Parsons School of Design i 1995 og bor og arbejder i dag i Grass Valley, Californien.

Kom og mød den verdenskendte kunstner med et unikt talent, og få en snak med kunstneren til en helt enestående udstilling.
OLIVER VERNON

BRUSHING AWAY THE VEIL

2. - 23.11.2019