IAN FRANCIS

Ancient Rites and Rituals, Begun Again

15. januar - 5. februar

Det er med stor begejstring, vi nu kan byde velkommen til den britiske verdensstjerne Ian Francis, som besøger Danmark for første gang.

Som foregangsmand for ’Urban Art kulturen’, der opstod i slutningen af 00’erne i England, hvor ’Fine Arts’ i højere grad fandt sig vej ind på den urbane kunstscene, er det med stor glæde vi nu kan byde velkommen til britiske Ian Francis.
Han er den kunstner, som mange af de andre kunstnere, på scenen for ’Urban Contemporary’, har ladet sig inspirere af, kendt verden over for sit unikke visuelle formsprog, hvor han mikser elementer fra både tegning og maleri i uendelig mange lag.
Som en helt unik oplevelse kan man nu møde kunstneren til en snak i forbindelse med åbningen af hans solo udstilling lørdag d. 15. januar i galleriet.
Han vil her ankomme i god tid inden udstillingen og fortælle herom kl. 13.

Om udstillingen beretter Ian Francis:
”Men den kommende udstilling ønsker jeg at udforske dissonansen ved tilbagevenden til livets normale mønstre efter den tvungne pause i kraft af nedlukning og pandemi.
Jeg har altid været interesseret i fremmedgjortheden i udplukkede dele af historien, vi lever i. Der er så mange ting, jeg tager for givet og ikke tænker over, på trods af at disse er unikke for vores samtid. På trods af den relative korthed af nedlukningen, hvor vi vender tilbage til verden efter at have været på afstand af den et stykke tid, kan den synes disharmonisk, og de vante mønstre fra før pandemien, uvante og foruroligende.
Jeg er her ikke interesseret i at afbillede karantæner eller Covid, men i stedet det perspektiv tiden gav på vores hverdag, isolationen, afsondretheden og usikkerheden i nuet.”