INTI

Navnet INTI (Inti Castro f. 1982) betyder sol på det indianske sprog Quechua, hvormed der drages referencer til kunstnerens rødder i Chile.
Fra en familie dedikeret til musik og kunst, startede INTI oprindeligt med at tagge gaderne i hans fødeby Valparaiso. Dette gav ham fra et tidligt tidspunkt mulighed for at udforske forskellige kunstneriske udtryk, hvilket blev grundlaget for hans arbejde. Han opnår samtidig klassisk træning som kunstmaler, og uddannes fra Fine Arts School, Viña del Mar. Dette i fælleskab med hans livserfaring og indtryk fra byens gader har i dag formet ham som kunstner.

INTI laver i dag både skulptur, maleri og store gavlmalerier, der kan opleves verden rundt, ofte kendetegnet ved stærke farver, som fra et latinsk karneval, mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret teknisk strøg.
Han benytter samtidig ofte symboler fra disse kulturer i sine vægmalerier i en billedsprog, der ofte ofte omhandler temaer om liv, død, gammel religion og kristendom.

INTI's stil er ikke bare unik men også tankevækkende og rolig i kombinationen af ​​lyse varme latinske farver og den antikke sydamerikanske kultur.
Den chilenske kunstner viser hermed en stolthed over sin oprindelse, hvor skønheden ved kunstværkerne ofte ligger i evnen til at skabe forbindelse mellem den kulturelle rigdom, den globale kapitalisme og Chiles fattigdomsproblem.