DREAM BAGS AND JAGUAR SHOES
15 nye internationale kunstnere viser små værker.
5 - 26.6.2021

Ronit Baranga
Annie Owens
Afarin Sajedi
Amandine Urruty
Kelsey Bowen
Olga Esther
Zoe Byland
Lori Nelson
Marie Larkin
Kathie Olivas
Peca
Calan Ree
MeiMei
Lucia Heffernan
Dilkabear


Som noget helt anderledes har galleriets assistent Diana Melsen med denne udstilling fået muligheden for at kuratere sin helt egen udstilling med i alt 15 nye internationale kunstnere, som viser små værker indenfor genren popsurrealisme.
Om udstillingen fortæller hun:
"Det er et stort privilegium og en drøm, der er gået i opfyldelse, at kuratere min eget udstilling.
Med ros til de mange fremragende kvindelige kunstnere inden for popsurrealisme, ville jeg også give et shout out til disse.
Moderne popsurrealisme / lowbrow giver dig mulighed for at flygte ind i en skæv, forvredet virkelighed. Med de 15 kvindelige kunstnere, der deltager i showet, er dette, hvad jeg vil viderebringe. Stadig den dag i dag overses kvindelige kunstnere, og ofte er de underrepræsenteret i museer såvel som gallerier. Med dette show håber jeg at nyde triumferne for disse kvindelige kunstnere, som alle er meget alsidige i deres udtryk og arbejder med alt fra filt, keramik , tegninger til malerier.

Titlen på showet, 'Dream Bags and Jaguar Shoes', er et flashback til min ungdom.
I slutningen af 1990'erne boede jeg i London i 8 år. En aften på en klub mødte jeg Martyn, der arbejdede i et veletableret kunstgalleri. Han fortalte mig om alle de seje kunststeder, som jeg skulle tjekke ud i London.
Blandt andet ønskede han at præsentere mig for den unikke bar tæt på Shoreditch, der hedder 'Dream Bags and Jaguar shoes', som tidligere var en taske- og skobutik.
Baren blev derefter omdannet til et tomt lærred til udstillinger, der skiftede tema hver måned og lavede helt nye installationer. Alt fra tapet og møbler til musikken og endda drikkevarerne var relateret til det månedlige tema og udstilling.
Dette sted havde en enorm indflydelse på mig, og jeg tænker stadig tilbage på de oplevelser, dette sted gav mig; oplevelser, der virkelig fik mig til at føle magien ved ny samtidskunst.
Derfor har jeg valgt at kalde mit show hos KIRK Gallery 'Dream Bags and Jaguar Shoes'.

Kunst har altid været en stor del i mit liv. Jeg har altid været forbundet med det på en eller anden måde. Musik, tegneserier og malerier – jeg har altid haft brug for dette i mit liv for at føle mig glad, og dette show med disse 15 kvinder er en eksplosion af lykke og finurligheder. Denne følelse af glæde vil jeg gerne give videre.
Nogle af kunstnerne på showet har jeg været fan af i virkelig mange år, og nogle er nye opdagelser for mig. Fælles for dem alle er deres unikke udtryk.
Det er en ekstravagant kombination af deres stemmer, teknikker, farvevalg, kompositioner, emne, medier. Fra filtdyr, lerskulpturer, tegninger til malerier. At skabe noget uden ord er noget, der taler til mange mennesker. Kunst har virkeligt sit eget sprog."
DREAM BAGS AND JAGUAR SHOES
15 nye internationale kunstnere viser små værker.
5 - 26.6.2021

Ronit Baranga
Annie Owens
Afarin Sajedi
Amandine Urruty
Kelsey Bowen
Olga Esther
Zoe Byland
Lori Nelson
Marie Larkin
Kathie Olivas
Peca
Calan Ree
MeiMei
Lucia Heffernan
Dilkabear