Els Cools | Private Pool | 50x50 cm


SOLO // ELS COOLS / JONAS PIHL
30.9. - 20.10.2017

ELS COOLS | COUNTING LEAVES

Med den kommende udstilling er det det planløse kaos i naturen, som fascinerer Els Cools.
Hun prøver at skabe en æstetisk orden i mylderet uden at ødelægge det tilfældige i placeringen af detaljerne.
Det er det tilfældige der skaber spændingen. Hun bruger både det overdådige, som naturen tilbyder og det enkle i den menneskeskabte arkitektur, for at skabe en scene til sine skæve fortællinger.

JONAS PIHL | MULTITUDES

“I am large, I contain multitudes”, skrev Walt Whitman i digtet, "Song of Myself" i hans værk, "Leaves of Grass".
Jonas Pihls kunst er et rum og et sted for et væld af verdener. Her kigger vi gennem forskellige vinkler i prismerne på virkelighedens lysekrone. Der er ikke blot én, men et uendeligt antal veje ind i værkerne og videre ud på “den anden side”.
Gennem landskaber, have og gennemgående indre landskaber, undersøger Jonas Pihl myriader af muligheder, som går imod samfundets ensidige, målrettede hverdagsliv.
Her er kunsten et frirum for mange facetter, snarere end absolutter. Et arsenal af forskellige akrylmalingsteknikker i hvert maleri bruges til at realisere Pihls visioner, som indeholder en masse detaljer og præcision i hvert af de mange lag. Den mesterlige teknik modsvares af mere tilfældige (men dog stadig styrede) malingssprøjt og pastose penselstrøg, der altid skaber en kant i Pihls egen proces med arbejdet, som så giver udfordringer at løse for ham. Det er ligeså meget en rejse for kunstneren, som det senere bliver for beskueren.

Et maleri er et objekt, der er bevidst om sin egen tilstedeværelse i verden, men er samtidig ligeledes et vindue til verden - eller i dette tilfælde, verdener. Ordet “vindue”, som vikingerne bragte til England, stammer fra ordet “vindauge”, som betyder vind-øje, eller et “øje i taget”. Malerierne er et over-blik, her ikke ment på en hierarkisk måde, hvor et synspunkt er bedre end et andet, men simpelthen i betydningen at kigge på et kort for at finde vej rundt i verden. En verden, der indeholder et væld af ideer, facetter og muligheder. Alt er forbundet, som i en kæmpe, levende organisme. Gør vold på én detalje, og hele organismen falder fra hinanden.
Der er mange broer i Jonas Pihls billeder - snarere end barrierer.

SOLO // ELS COOLS / JONAS PIHL
D. 30.9. - 20.10.2017

ELS COOLS | COUNTING LEAVES
JONAS PIHL | MULTITUDES