HERAKUT //

Mixed Feelings


Efter lang tid med lukkede døre til galleriet, er det nu med ekstra stor glæde vi i galleriet kan åbne op for besøg af verdensstjernerne HERAKUT i ny unik soloudstilling, hvor de begge vil være til stede. Udstillingen har været lang tid undervejs og kunstnerne glæder sig dermed meget på samme vis til at komme og vise deres seneste arbejde.
Lørdag d. 6. marts vil man dermed kunne møde den internationalt anmelderroste kunstnerduo og høre dem fortælle om deres arbejde med udstillingen ’Mixed Feelings’ kl. 12.30.

HERAKUT består af Jasmin Siddiqui (Hera) og Falk Lehmann (Akut), som startede deres samarbejde i 2004. Siden da har de lavet hundredvis af gigantiske gavlmalerier verden over udover at være repræsenteret på flere af verdens førende kunstgallerier og museer.
I Aalborg lavede duoen bl.a. byens længste gavlmaleri på 50 meter i byens centrum i 2018 som en del af galleriets gavlmaleriprojekt "Out in the Open".

I et narrativt billedsprog formes HERAKUT's værker i en meget karakteristisk streg, hvor Heras sanselige og samtidig grove udtryk danner rammen om form og proportion, mens Akut tilføjer de fotorealistiske elementer. Da udstillingen vil være et mix af fælles- og soloværker, vil man her samtidig få lejlighed til at opleve udførslen af disse karakteristika separat.

I krydsfeltet mellem de to kunstneres billedverdener er det lykkedes dem at skabe et helt særegent udtryk, som i dag er kendt verden over på gader, stræder, gallerier og museer.
I en imaginær verden opleves karaktererne i værkerne ofte i en kontekst af sociale fraktioner og kollektive begrænsninger, indlejret i citater, der fortæller om kærligheden og forholdet mellem mennesker. Graden af kontraster er hermed uendelig, hvor en barnlig drømmeverden ofte tillægges egenskaber fra dyr.

Hera, Jasmin Siddiqui, født i 1981 i Frankfurt, Tyskland. Hun studerede visuel kommunikation/grafisk design ved University of Applied Sciences i Wiesbaden og begyndte at male graffiti i 2000.
Akut, Falk Lehmann, født i 1977 i Schmalkalden, Tyskland. Han studerede visuel kommunikation/grafisk design på Bauhaus Universitet i Weimar og begyndte at male graffiti i 1991.

Mixed Feelings | 6. - 27. marts
HERAKUT //

Mixed Feelings