SOLO //

JOHAN BARRIOS | INERCIA (INERTI)

REMUS GRECU | THE TASTE OF HEAVEN

2.3. - 20.4.2019

JOHAN BARRIOS | INERCIA (INERTI)

Det er med stor glæde vi nu kan byde velkommen til columbiansk/amerikanske Johan Barrios, som gæster Danmark for første gang.
Barrios' karriere startede på kunstakademiet i hans hjemland Columbia, og hans karriere førte ham siden til USA, hvor han i dag er bosat i Houston.
Johan Barrios (f.1984) har en eminent evne til at udtrykke stærke menneskelige følelser i et strøg, en farvepalet og en komposition der rummer så megen sanselighed, at det kan være svært at beskrive. En sarthed der rammer så stærkt, at det kan være svært at holde sig på benene i mødet hermed.
Også af denne denne årsag er han blevet udråbt som en af de mest afgørende unge billedkunstnere indenfor hyperrealistisk maleri i nyere tid.

Barrios er kendt som billedkunstneren, der giver dig et stille drama blandet med mystik. Hans kunst står stærkt imens den nærmest skriger lavmælt. Det skal opleves på egen krop, det er som om man bliver tiltrukket af alt det man ikke umiddelbart forstår, som et sug i maven eller en lomme fyldt med regnvejr.
Hans stil er hyper-realistisk, fra de grå toner med lys og skygge til den cremede candyfloss lyserøde, maler han figurative billeder, der aldrig bliver til portrætter, da de ansigter som afslører de tydelige følelser hos mennesket er camoufleret, og han ikke ønsker at give mennesket i maleriet en identitet.
Vi befinder os midt i en flygtig livlighed og et dybt mørkt univers. Han leger med det kunstige og det ægte omkring mennesker og objekter, og selvom han ikke direkte maler sig selv, er det som om hvert billede bærer på et lille selvportræt, en smuk intimitet som drager os helt tæt på.

REMUS GRECU | A TASTE OF HEAVEN

Oven i hatten får vi samtidig muligheden for et gensyn med endnu en power-fuld hyper-realistisk maler i kraft af en ny soloudstilling med rumænsk fødte, London-uddannede og Stockholm-bosiddende Remus Grecu (f. 1974).
Endnu en gang viser han os her hans overlegne teknik i en drømmeverden, hvor man hele tiden er i tvivl om, hvorvidt vi befinder os i denne verden eller en helt tredje.
Remus Grecus malerier stiller på denne måde flere spørgsmål end de giver svar, da deres primære formål er at skubbe fantasiens døre åbne.
Eller som kunstneren selv beskriver det:
”Mysteriet er den vigtigste faktor i et kunstværk. Sådan noget er en dødsdom for eksistensen af kunst. Kunsten er i dybden af havet, langt over den uendelige himmel, og i de ting hvor vi står tilbage med en følelse af at være udtømt. På disse steder, med denne følelse og sammen med skjulte symboler på de daglige personlige, sociale, kulturelle, politiske og religiøse problemstillinger, kan kunsten eksisterer. Heri findes min kunst.
Hvis du kan se igennem tågen af mysterier og ind i mørket og dog oplyst skov af andre sjæle, der finder du måske nøglen til en anden verden eller håbet herom.”

Udstillingsperiode | 2.3. – 20.4.2019
SOLO //

JOHAN BARRIOS | INERCIA

REMUS GRECU | THE TASTE OF HEAVEN

2.3. - 20.4.2019