SOLO //
MICHAL MRÁZ / RATUR & SCKARO

22.9. - 20.10. 2018
Det er med stor begejstring, vi nu kan åbne op for den nye sæson med to store soloudstillinger hvor Michal Mráz (SK) og RATUR & SCKARO (F) har arbejdet hårdt i studiet for at kunne præsentere nye soloudstillinger.
Der er her tale om tre unge kunstnere, som alle er stormet frem internationalt de sidste år, og ligger i krydsfelt imellem moderne realistisk maleri og urban art.
Resultatet af skarp teknik og klassisk håndværk blandet med de urbane kantede strømninger, giver hermed et stærkt udtryk, hvor der bygges bro imellem de to traditioner.

MICHAL MRÁZ | "Lethargy"

Efterspørgslen efter Michal Mráz arbejde synes ingen ende at ville tage, siden vi præsenterede den unge kunstner i galleriet for 2 år siden.
Som ventet har Michal Mráz opnået stor international opmærksomhed, efter at have præsenteret et nyt banebrydende udtryk på den etablerede scenen for ung samtidskunst.
Også han ligger reelt i krydsfelt imellem moderne realistisk maleri og urban art, hvilket bl.a. afspejles i hans teknisk, hvor han mikser medier fra begge lejre i form af traditionel oliemaling, akrylstencils og tjære.

Kunstneren er uddannet fra Akademiet of Fine Arts and Design i Bratislava, Slovakiet.
Michal Mráz (f.1987) er født og opvokset i Bratislava, Slovakiet, hvor han i øjeblikket er bosat.

Om udstillingen fortæller kunstneren;

”Apati synes til tider at være blevet en del af vores livsstil i dette århundrede, hvor mennesker fanges i situationer, som fremstår overfladiske, samtidig med at de indeholder den bitre smag af fravær af ånd og følelse. Det handler om begæret efter fysiske ting og fordrejede behov, og troen på at målet er mængde, samt at blive ledt, kontrolleret og klassificeret.
I kunstneren værker fremtræder der ofte forrest i billedet en person, som står foran et absurd antal fysiske genstande og dermed i overført betydning – krav stillet til sig selv.
Udstillingen er dermed en videreudvikling af temaet kunstneren har arbejdet med de sidste år i forhold til det pres mennesket er under, i kraft af dets egne love og behov.

RATUR & SCKARO | "Lightened Souls"

Bag navnene Ratur & Sckaro, gemmer sig brødrene Arthur og Oscar Maslard, født i 1983 og 1985 i Le Havre, Frankrig. Allerede i 2001 lavede de deres først gavlmaleri og har siden haft hele verden som arbejdsplads, og udstillet og lavet street art i både Europa og USA.
Som et kendetegn i deres værker, vil man oftest finde et udtryk, hvor kunstnerne arbejder i spændingsfeltet mellem det urbane, og de store mestre indenfor det klassiske maleri.
Skarp teknik blandes med inspiration fra street art’en, hvilket resulterer i meget stærke værker spækket med bevægelse og energi.
De to kunstnere er allerede kendt verden over for deres gavlmalerier og skarpe tekniske formåen, både på lærred og på gavl.
Sammen har de bl.a. skabt gavlmaleriet i Danmarksgade 29 i Aalborg.

Om udstillingen ”Lightened Souls” fortæller kunstnerne:

”I den grafiske og moderne anvendelse af oliemaleriet, der udforsker kompleksiteten af ​​farver og lys, er kontrasterne mellem klarhed og mørke, samt klassicisme og modernitet, sat op imod hinanden.
Gennem legen med lyset og lysets indflydelse på karakterer og objekter, undersøger de to kunstnere kompleksiteten af ​​sindet, men også forholdet mellem legeme og sind.
Lyset og dets forhold til karaktererne i værkerne er meget afgørende i disse kompositioner, hvor farverne - nogle gange koldt, nogle gange varmt, skaber et modsætningsforhold men samtidig også harmoni mellem de allestedsnærværende karakterer og deres omgivelser.”