HERAKUT | Los Angeles

HERAKUT //

OUT IN THE OPEN | MURAL PROJECT

Åparken | Godsbanen | Aalborg
20, - 23. august

STREET ART I VERDENSKLASSE

Det er med stor begejstring det nu er lykkedes os, at få et af verdens største street art navne HERAKUT til Aalborg, som en del af galleriets gavlmaleriprojekt "Out in The Open".

Den tyske duo bestående af Jasmin Siddiqui (Hera) og Falk Lehmann (Akut) startede samarbejdet i 2004, og siden har lavet et utal af gigantiske gavlmalerier verden over, ud over at være repræsenteret ved flere af verdens førende kunstgallerier.

De to verdensstjerner vil fra d. 20. – 23. august udføre Aalborg hidtil længde gavlmaleri på Godsbanen i Aalborg.
Værket bliver 50 m langt og vil være en del af det nyopførte område på Dag Hammerskjoldsgade i Aalborg centrum.

I et narrativt billedsprog former deres værker sig i en meget karakteristisk streg, hvor Heras sanselige og samtidig grove udtryk danner rammen om proportion og form, mens Akut tilføjer de fotorealistiske elementer.
Mens Hera er en klassisk uddannet kunstmaler og arbejder med en stor blanding af medier, er Akut autodidakt og arbejder kun med spray.
I krydsfeltet imellem de tos billedverdener er det lykkedes kunstnerne at skabe et helt særegent udtryk, som i dag er kendt verden over.
I en imaginær verden opleves karaktererne i deres værker ofte i en kontekst af sociale fraktioner og kollektive begrænsninger indlejret i citater, der fortæller om kærligheden.
Graden af kontraster er hermed uendelig, hvor en barnlig drømmeverden ofte tillægges egenskaber fra dyr.

I Aalborg kan kunstnernes arbejde nu opleves på tæt hold, som en del af KIRK Gallerys gavlmaleri projekt ”Out in The Open”, der nu fortsættes på 4. år, hvor en stor blanding af verdens førende street art kunstnere gæster Aalborg.

Stor tak til TN Udvikling som har lavet en fantastisk udvikling af området på Godsbanen og nu også bidrager til at pryde området med kunst i verdensklasse.
HERAKUT | OUT IN THE OPEN

Godsbanen | Aalborg
Åparken | 20. - 23. august