OUT IN THE OPEN | GAVLMALERI PROJEKT
 
Med projektet "Out in the Open", som blev lanceret i 2014, har Galleri KIRK hermed indledt en længere række af store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere.
 
Galleriets ønske med projektet er at få kunst i høj kvalitet ud til de mange og ikke blot de få. At få kunsten "Ud i det Åbne", hvor så mange som muligt kan opleve det bedste gadekunst.

For at kunne finde frem til de mange værker, laver galleriet samtidig app’en ”Street Art Hunter”, som fra d. 15. juli vil kunne vise vej til værkerne, kunstnerne og street art’en. 

                                                                                            
 
PRESSE 
GAVLMALERIER 

 
 
          
CONOR HARRINGTON 
 
Det var en stor fornøjelse at have besøg af den irske Conor Harrington, som vakte dette smukke monokrome kunstværk til live, forestillende én af hans karakterisktiske koloniale karakterer.

Kunstneren befinder sig i dag blandt de top 10 mest anerkendte street art kunstnere i verden, og har en allerede lang karrierer bag sig som en ekstremt efterspurgt kunstner. 
I hans arbejder blander han typisk det klassiske maleris teknik med en kontemporær kontekst fra den globale street art scene.
 
Området valgt til denne kunster viste sig at være det perfekte sted for én af hans store gavlmalerier (Helgolandsgade 18).
Som han selv udtrykte det, var bygningerne på gaden de perfekte omgivelser til hans værk, siden det er et område med klassisk arkitektur.
Med denne baggrund blev der blot lagt endnu mere eftertryk på værkets historiske kontekst.


Biografi

Værket beskrevet i Street Art News

Artikel i Nordjyske med endnu flere billeder
 

  

 
 

WES21 | ONUR

Også de to schweiziske streeet art kunstnere, Wes21 (f.1989) & Onur (f.1981), har netop færdiggjort et stort gavlmaleri; "Big Catch" i Dannebrogsgade 43.

Med dette valgte tema ønsker kunstnerne at berøre emnet; ”hvem det er der egentlige fanger hvem/har udbytte af hvem”? 

Den store fisk bliver fanget af fiskerkutteren, men også denne er kommet på krogen, og fisken synes samtidig selv at være blevet madding.

På vej til Berlin og efter netop at have færdiggjort et stort værk i USA, arbejdede de to street art kunstnere intenst på at få værket færdiggjort i øsende regn

"Street Art News" om gavlmaleriet

Biografi Wes21

Biografi Onur

  
 
  
           
GUIDO VAN HELTEN  

'Den australske street art kunstner Guido van Helten skaber nyt vartegn i Aalborg'.  

Guido van Helten har de sidste år opbygget en karrierer som street art kunstner, der udfører meget stærke portrætter ofte af stedspecifikke personer verden rundt.

Kunstneren var derfor perfekt for valget af kunstner til siloen på den store eternitgrund midt i Aalborg, som nu genskabes helt fra bunden.

Målet har her været at holde fast i Eternittens historie, og den store betydning den har haft for mange af borgerne i byen.

Til dette formål har den australske street art kunstner Guido van Helten nu netop færdiggjort et kolossalt værk bestående af tre separate motiver på siloen.

Indvendigt vil der herefter blive skabt et arbejdermuseum, hvor Eternittens historie vil blive fortalt.

Se mere om kunstneren her

TV2 om projektet

 

 
                                                              
ROBERT PROCH & SEPE | Mayday Mayday!

I løbet af de sidste få år har vi set de to unge polske kunstnere Robert Proch og Sepe storme frem i en utrolig hastighed både på den internationale Urban Art scene og med udstillinger på gallerier verden rundt.
I foråret 2014 deltog de begge i "Out in the Open" med det store gavlmaleri "Mayday Mayday" i Aalborg midtby.

Efter forud for deres besøg at have læst om, hvorledes Aalborg og store dele af Danmark ligger i lavtliggende kystområder, som nemt kunne blive oversvømmet ved stadig stigende global opvarmning, skabte de værket "Mayday Mayday", hvor to figurer skildres i vand til knæene mens de spejder efter hjælp, mens symbolske vindmøller rejser sig i baggrunden.
 
 
  


 
 

 
 

FAITH47

Beliggende på den gamle godsbane i Allborg centrum afspejler det enorme murmleri af Faith47 den historiske kontekst på stedet.  Derfor har kunstneren valgt at portrættere en jernbanearbejder fra 1800 tallet, der tager et hvil midt i det hårde arbejde. Med sin meget karakteristiske strøg har Faith47 her formået at lave et utrolig stærk portræt. Vægmaleriet rejser klart langs Øster Allé broen i centrum af Aalborg. 

FAITH47 har allerede i en alder af 35 år høstet stor anerkendelse for sine værker, der efterhånden er repræsenteret i hele verden. Hun har prydet murværker, gavle og industribygninger i både Kina, Tyskland, USA, Sydafrika og mange andre steder.

FAITH47s succes skyldes i høj grad måden, hvorpå hun er tro mod værkets omgivelser og historie. Hun skaber ikke tilfældige værker, men værker der står i relation til det pågældende sted.

Se mere om kunstneren

Magasinet Kunst om værket m.m. 

.

 
 

 
COMING UP 
 DAVID WALKER

I dag Davis Walker I blandt nogle af de førende kunstnere indenfor 'urban comtemporary' og 'street art' bevægelsen.

Arbejdet i fri hånd, hvor han kun bruger spraymaling uden hjælp af pensler, har David Walker udviklet en signatur i flerlaget stil. 

Uden hjælp af stencils eller pensler udvikler den  London-baserede kunstner eksplosive portrætter udelukkende ved hjælp af direkte spraymaling som påføres direkte. 

Selv når farverne drypper og blandes på store udendørs vægge, er det svært at forestille sig det niveau af kontrol og detalje, kunstneren skal besidde for at skabe de skygger , linjer og teksturer der skaber hvert værk.

Thisiscolossal.com   

                                                                    

 

 


 

 

ETAM CRU
 
De to polske street art kunstnere Sainer og Bezt har i dag udført gavlmalerier verden rundt med stor international anerkendelse.
Sammen udgør de Etam Crew af hvem der kan ses værker som spænder over 10 etagers høje bygninger.
 
De er dermed i dag kendt på verdensplan for deres mange gavlmalerier, men producerer også fantastiske værker i olie og akryl. 

M.fl....


Download "Street Art Hunter" (Digital guide/app til Aalborg Street Art scene) :
 

 
Følg projektet :

 


SPONSORER

En stor tak de sponsorer, som har gjort projektet muligt, heriblandt:

Aalborg Kommune | Aalborg Kommunes Kunstfond | C. Flauenskjold A/S | Søren Enggaard A/S | Industrivejens Maskiner Aps m.fl. | TN Udvikling A/S | Restaurant Papagøjehaven | Frugt Karl | Din Vitamin Bar