Soloudstillinger & gavlmalerier //

JORAM ROUKES | MOZAÏEK

TELMO MIEL | EXQUISITE WASTE OF TIME27.4. - 8.6. 2019OUT IN THE OPEN 2019

For 5. år i træk åbner KIRK Gallery nu op for flere gavlmalerier.
Netop nu arbejder et hold af højt profilerede hollandske kunstnere, duoen Telmo Miel samt Joram Roukes, på to store værker i Aalborg midtby i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S).
De 3 kunstnere er alle akademiuddannede og har de en lang karriere bag sig indenfor moderne maleri.

JORAM ROUKES | MOZAÏEK

”Den oprindelige idé til MOZAÏEK tog form for ca. tre år siden på en ferie i Thailand.
I en taxi i Bangkok så jeg et gigantisk skilt, der syntes at bestå af et stort antal malede eller trykte paneler. For hver ny reklame så panelerne ud til at være malet over, stadig med spor af de gamle billeder. Resultatet var en patchwork-lignende sammensætning.
Disse indtryk satte sig fast i mig. Jeg begyndte at forestille mig, hvordan et gitter-baseret patchwork-maleri af mine billeder ville se ud, og besluttede at give det et forsøg. At male et helt sæt nye værker uden forstudier og ingen stringente ideer andet end at have visse kompositioner for at skabe sammenhængende nye værker. Derefter skære disse malerier i 30x30 cm firkanter for herefter blande disse til nye værker. Disse patchwork/mosaikmalerier er en nyt forsøg på collage-lignende fragmenteringer i et igangværende eksperiment for at udforske, hvor grænserne for visuelle og associative genkendelser ligger.”

TELMO MIEL | EXQUISITE WASTE OF TIME

Den hollandske duo Telmo Miel har samtidig netop færdiggjort et stort gavlmaleri på endegavlen af virksomheden Gabriel, Hjulmagervej 55, Aalborg.
Ifølge kunstnerne har de i dag lavet omkring 100 gavlmalerier verden over og befinder sig i dag blandt de mest anerkendte street art kunstnere i verden i et hyperealistisk udtryk.
På samme måde som Joram Roukes, præsenterer disse samtidig en ny soloudstilling i galleriet.
Med udstillingen ”Exquisite Waste of Time” stiller kunstnerne spørgsmålstegn ved, om vores konstante utålmodighed og krav til at alting skal gå stærkt, reelt fører noget bedre med sig.

Kunstnerne beskriver det således:
”Hvert spildt minut føles som et stort tidsspild. Men følelsen er ikke altid korrekt.
Nogle gange bekymrer og irriterer vi os over bilisten foran os, som kører 100, når han må køre 130. Eller over mennesker, som blokerer indgangen til en butik, fordi de ikke kan finde ud af, om de skal gå til venstre eller højre. Irriterende som det kan være, forsøger man altid at tage en dyb indånding, fordi hastværk ofte er egocentrisk.
Vi elsker effektivitet, da tiden er knap. Men er tiden bedre givet ud ved at være effektive og hurtige?
Lad os prøve at få enhver form for spild af tid, til istedet at føles udsøgt - 
“Exquisite Waste of Time“.
Soloudstilling & gavlmaleri //

JORAM ROUKES | MOZAÏEK

TELMO MIEL | EXQUISITE WASTE OF TIME27.4. - 8.6. 2019