UP THE WALL //

Seth
Ian Francis
Vhils
Herakut
Bezt
Fintan Magee
Telmo Miel
Augustine Kofie
Joshua Smith
Joram Roukes

30.11. - 18.1.2020

Det er med stor glæde vi nu kan byde velkommen til årets største gruppeudstilling med i alt 10 førende internationale kunstnere, som udfolder sig i spændingsfeltet imellem fine– og urban art.
Mange af disse har i løbet af de sidste år besøgt KIRK Gallery for at deltage i gavlmaleriprojektet 'Out in the Open', og man kan nu endelig opleve dem alle udfolde sig på lærred m.m. hvorfra det hele oprindelig startede for dem tilbage på kunstakademierne.
For mange af de udstillende kunstnerne gælder det, at deres hovedmedie har ligget indenfor Fine Arts med udstilling af eksklusive værker kloden rundt, for så siden også at udvikle deres udtryk på gavl, inklusiv i Aalborg.
Vi glæder os derfor til som noget nyt, også at kunne vise deres arbejde i værker på galleriets vægge, hvor vi denne gang kan byde velkommen til 10 højt profilerede internationale kunstnere plukket fra øverste hylde på scenen for moderne samtidskunst (New Contemporary).

7 NYE KUNSTNERE I GALLERIET

IAN FRANCIS
Blandt kunsterne vil man samtidig kunne finde flere helt nye store navne i galleriet, heriblandt britiske Ian Francis, som i mange år har været på vores ønskeliste værende en af de førende kræfter i Europa i spændingsfeltet Fine - og Urban Art.
Tydeligt klassisk uddannet tillægger kunstneren sin komplekse billedverden et mix af mange forskellige stilarter, hvor det klassiske håndelag blandes med elementer og medier fra et mere urbant udtryk. Dette ofte i en kompleks billedverden med skikkelser i klemte situationer.
Kunstneren (f. 1979) er samtidig kendt for sin unikke stil, hvor han blander olie, akryl, blæk, og kul i et utroligt håndelag, ofte med elementer fra både tegning og maleri.
Abstraktion og figuration understøtter her gensidigt kunstneren bud på et verdenssyn.

VHILS
Dernæst vil den portugisiske verdensstjerne Vhils, som i sommer huggede et værk ud i en gavl i Aalborg, udstille for første gang i galleriet.
Vhils er i dag verdenskendt for en helt særlig teknik, hvor han hugger, skærer æter og blæser sig gennem lagene af materialer.
Baseret på vandalismens æstetik, nedbryder Vhils, så at sige, for at skabe.
Hans poetiske portrætter er dermed mejslet ind i muren, og kan ses som prydende bybilleder verden over.

SETH
Også franske Seth, som netop har færdiggjort to store gavlværker på Østerbro i Aalborg, udstiller i galleriet for første gang med nogle helt enestående værker.
Født i Paris, begyndte Seth at udtrykke sig på lærred i midten af 90’erne, og har siden stadfæstet sit navn med et helt særegnet udtryk, som altid tager udgangspunkt i barnets verden.
Om sit arbejde fortæller han:
”Mit arbejde handler om taler til den indre barn inde i hver enkelt af os.
Sødme og uskyld fra barndommen står i kontrast til de kaotiske miljøer jeg vælger at sætte dem".
Efter intensiv rejsen til over 50 lande i løbet af de sidste to årtier, er Seth meget opmærksom på måden globalisering og modernisering påvirker lokale traditioner.

BEZT
Også Herakut og Bezt, som tidligere har deltaget i galleriets gavlmaleriprojekt ’Out in the Open', udstiller i galleriet for første gang.
Bezt arbejde er allerede elsket af mange af borgerne i Aalborg p.g.a. af sit store gavlmaleri ´Meeting her Parents', hvor en dreng står med en buket blomster på ryggen, som allerede er blevet halvvejs ædt af en rotte, og venter nervøst foran døren til svigerforældrenes hjem.
Ligesom i hans gavlværker er konteksten i Bezt' malerier ofte fulde af kontraster. Skønhed versus hæslighed, orden versus uorden m.m.
Samtidig skaber Bezt i hans værk bro imellem fine- og urban art både teknisk og konceptuelt, ofte med konfliktfyldte problemstillinger på hjertet.
Bezt blev født I Turek in 1987, Poland, og kandiderede fra akademiet for Fine Arts i Lodz.

HERAKUT
Den verdenskendte tyske duo Herakut, som har lavet Aalborg største gavlmaleri på 50 m på Godsbanen i Aalborg, vil samtidig kunne opleves med spritnye værker på udstillingen.
I et narrativt billedsprog udvides horisonten her på Godsbanen, og leder os for et øjeblik til nye drømmeverdener.
Dette er meget karakteristisk for kunstnernes arbejde, hvor Heras sanselige og samtidig grove streg rammen om proportion og form, mens Akut tilføjer de fotorealistiske elementer.
Mens Hera er en klassisk uddannet kunstmaler og arbejder med en stor blanding af medier, er Akut autodidakt og arbejder kun med spray.
I krydsfeltet imellem de tos billedverdener er det lykkedes kunstnerne at skabe et helt særegent udtryk, som i dag er kendt verden over.
I en imaginær verden opleves karaktererne i deres værker ofte i en kontekst af sociale fraktioner og kollektive begrænsninger indlejret i citater, der fortæller om kærligheden.

Sidst men ikke mindst ser vi meget frem til at udstille den amerikanske abstrakte kunstner Augustine Kofie og dernæst australske Joshua Smith, der sammen med Bezt har kreeret et helt unikt værk i kraft af en miniature skulptur bygget op i de mindste detaljer, af en bygning i Lodz, Polen, hvor Bezt har lavet mange gavlmalerier.

Udstillingsperiode // 30.11. – 18.1.2020
UP THE WALL //

Seth
Ian Francis
Vhils
Herakut
Bezt
Fintan Magee
Telmo Miel
Augustine Kofie
Joshua Smith
Joram Roukes


30.11. - 18.1.2020