CASE MACLAIM

Andres Von Chrzanowski alias Case Maclaim (født i 1979 i Østtyskland) er bredt anerkendt som en af verdens førende fotorealistiske aerosolkunstnere.

Maclaim maler både gavlmalerier og på lærred og han besidder en af de mest ekstraordinære teknikker kendt inden for urban kunst. Han har et højt udviklet talent for at skabe værker, der kombinerer fotorealisme med en stærk undertone af surrealisme. Han bruger primært spraymaling, da denne street art-teknik gør ham i stand til at få mest muligt ud af sine billeder og opnå det niveau af perfektion, som hans utroligt livagtige graffitiværker besidder. Et af Maclaims mest anvendte billedmotiver er de overliggende hænder, der symboliserer enhed og magt.

Han er det stiftende medlem af den anerkendte østtyske gruppe; Maclaim Crew, en gruppe, der har været Urban Arts fotorealisme-pionerer i over tre årtier nu.

Selvom Maclaim allerede arbejdede på sin stil i 1995, hvor han begyndte at lege med spraydåser, tager historien om hans rolle i street art virkelig fart i 1999. Dengang gik Akut (den mandlige halvdel af Herakut-duoen) sammen med CASE og Rusk hvor trioen begyndte at samarbejde om forskellige fælles projekter. To år senere sluttede Tasso sig til gruppen, og det nye street art-samarbejde blev kendt som Maclaim Crew. Denne gruppe af unge og talentfulde kunstnere opbyggede et anerkendt navn ved at designe og bringe noget af det bedste fotorealistiske graffiti, verden nogensinde havde set, til live. Allerede dengang, da Maclaim Crew malede fotorealistiske billeder af kropsformer og portrætter, formåede CASE at skille sig ud med sin personlige og surrealistiske tilgang til kunsten.

Maclaim fokuserer på kroppen, som han abstraherer fra dens menneskelige oprindelse for at give plads til surrealistiske narrativer, monstrøse, dyriske eller mytiske elementer. Det sædvanlige skønhedsideal er erstattet af bizarre, kontroversielle karakteristika, som kan synes abstraherende, men samtidig fascinerende.

Også følelsernes verden spores til stadighed: usikkerhed, melankoli og den konstante kamp for at være et menneske bliver taget op. De figurative motiver imponerer med deres perfekte udførelse og deres fremragende blanding af billedmæssig renhed og høj fortælleværdi.

Han arbejder og bor nu i Frankfurt.


UDDANNELSE

Diploma in Art Restoration and Conservation at the Erfurt University of Applied Sciences.



UDVALGTE UDSTILLINGER

2024
Urban Fractions, KIRK Gallery, Aalborg, Danmark

2023
10-year anniversary | Out in the Open, KIRK Gallery, Aalborg, Danmark

2022
SOLO, Be a Mensch, KIRK Gallery, Aalborg, Danmark
URBAN CURRENTS, KIRK Gallery, Aalborg, Danmark

2021
Upside Down, KIRK Gallery, Aalborg, Danmark