10 års jubilæum //

OUT IN THE OPEN | GAVLMALERIER

Gavlmalerier og gruppeudstilling //

1. april - 1. juli

Martin Ron
INTI
Hopare
Cristian Blanxer
Curtis Hylton
Telmo Miel
Li-Hill
Ian Francis
Chloe Early
Helen Bur
Case Maclaim
Fintan Magee
Martin Whatson
Anders Gjennestad
Augustine Kofie
Swed


Det er næsten ikke til at tro at det i år er ti år siden vi lavede de første gavlmalerier.
Vi fejrer derfor gavlmaleriprojekt 'Out in the Open' med et brag af et jubilæumsshow med nye gavlmalerier og gruppeudstilling med en stor flok af verdens førende urban art kunstnere.

Gennem de sidste 10 år har det været fantastisk at opleve hvorledes Aalborgs borgere har taget de mange gavlmalerier til sig, gjort dem til sine egne, og glædet som over at have kunst tæt på i hverdagen.
Målet med gavlmaleriprojektet har netop i høj grad været at dele glæden ved kunsten og det ekstra krydderi det tilfører, med alle borgere på gader og stræder, og ikke kun de få der kommer i gallerierne. At få kunst af højeste kvalitet ud til de mange og ikke blot de få, på en let tilgængelig måde.

Samtidig har det været ønsket at tilføre Aalborg et energisk internationalt kunstnerisk udtryk, hvor omverdenen nu i høj grad har fået øje på Aalborg.
Dette ikke mindst i kølvandet på dokumentarprogrammet galleriet lavede om gavlmaleriprojektet med National Geographic i 2021.

I løbet af foråret og sommeren vil mange nye gavlmalerier følge, hvor man til åbningen af jubilæet vil kunne følge tilblivelsen at et nyt gavlmaleri i galleriets gård med den franske street art kunstner SWED.
Kl. 12.30 vil man samtidig kunne høre ham fortælle om det at være en gavlmaler, der rejser verden rundt for at udføre sin kunstform.
Samtidig vil den aalborgensiske politikker Daniel Nyboe Andersen åbne udstillingen, hvor han har været en af de personligheder der har fuldt gavlmalerierne tæt de sidste ti år.