OUT IN THE OPEN | GAVLMALERI
Med projektet 'Out in the Open', startet i 2014, har KIRK Gallery indledt en længere række af store gavlmalerier, skabt af højt profilerede internationale street art kunstnere.
Ønsket med projektet er, at få kunst af højeste internationale kvalitet ud til de mange og ikke blot de få på en let tilgængelig måde. At få kunsten "ud i det åbne", hvor så mange som muligt kan få en oplevelse af, hvad det vil sige at leve med kunst i det daglige, og den glæde dette giver.
Med gavlmalerierne opfordres byens beboere til at komme ud og tage del i samfundet omkring dem fra en kunstnerisk synsvinkel. De vil opleve en samhørighed og en unik fortælling om mennesker, kunst og kultur midt i deres nærområde.

Ønsker du eller dit firma at støtte projektet, findes der forskellige former for sponsorater. Kunne det være interessant for dig at støtte projektet, skriv da en mail til os, og vi vil strikke en god model sammen til dig.
Er du samtidig indehaver af en gavl i Aalborg, som kunne anvendes hertil, er du meget velkommen til at kontakte os.
Vi udbyder samtidig rundvisninger til gavlmalerierne.

OUT IN THE OPEN 2024

5 nye gavlmalerier

Juni - august 2024

INTI
Emmanuel Jarus
Ernest Zacharecvic
Alessio-B
Sidste kunstner i august

INTI | 'Tamarugo II' | Dannebrogsgade 3 | Aalborg
INTI

'Tamarugo II'

I en stor blanding af hård blæst, regn og kulde i den danske forsommer, har det chilenske verdens navn INTI, netop færdiggjort værket ´Tamarugo’.
Kunstneren er i dag verdenskendt for sine store farvestrående værker, mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret teknisk slående strøg.
I Dannebrogsgade i Aalborg vil man hermed nu kunne opleve et enestående eksempel herpå, hvor INTI fortæller følgende om værket:

’TAMARUGO’

”Et lokalt træ fra Atacama ørkenen i Chile og et symbol på livet og modstandskraft for den lokale befolkning.
I denne komposition ønskede jeg at understrege kontrasten mellem den skrøbelige skønhed af forår og den minus konventionelle skønhed af dette træ, der formår at gro på et af de tørreste steder i verden.”
SPONSORER //

Stor tak til Jyllandsposten, Plus Malergrossisten Aalborg, LOXAM Denmark, Café Ulla Terkelsen London, Kompas Hotel, Din Vitamin Bar for hjælp til projektet.

Emmanuel Jarus | 'Hundevagt' | P-huset ved AKKC | Aalborg
EMMANUEL JARUS

'Hundevagt'

I samarbejde med Center for Parkering, Vagt og Service (By og Land, Aalborg), har KIRK Gallery nu netop færdiggjort et 600 m2 stort gavlmaleri med det canadiske verdensnavn Emmanuel Jarus.

I samspil med den indre udsmykning af P-huset, lavet i et samarbejde med lokale graffitikunstnere, KIRK Gallery og Center for Parkering, fremstår P-huset nu endeligt færdigt med betagende street art fra inderst til yderst.
Der venter derfor besøgende et helt forvandlet P-hus ved Aalborg Kongres & Kultur Center, fyldt med visuelle indtryk og historier, imellem grønne træer, tæt op af Kildeparken i Aalborg.

Som gik man en tur i parken omgivet af træer og græs, vil man nu kunne opleve det forvandlede P-hus, omfavnet af den omgivende natur, hvor smukke dalmatinerhunde, set i frøperspektiv, toner frem på P-pladsen.

I et impressionistisk stilleben udtryk, føler man sig pludselig som en meget lille del af naturens element, som gik man igennem meter højt græs og kiggede op på omgivelserne.
Naturens afgørende betydning for mennesket synes her ikke til at overse.

Emmanuel Jarus har valgt at kalde værket ‘Hundevagt’.
4 stærke dalmatinere fremstår her i det åbne grønne landskab med stoisk ro og glaner ud over terrænet, som var det en hvilket som helst onsdag, vi kom forbi. Med en smittende naturlighed og styrke synes naturens afgørende betydning overfor mennesket her videregivet.
Om gavlmaleriet fortæller kunstneren, at ideen til gavlen allerede opstod, da han var i Danmark for godt 10 år siden og stødte på de smukke dalmatinerhunde i parkerne.

SPONSORER //

Stor tak til Center for Parkering, Vagt og Service, Plus Malergrossisten Aalborg, LOXAM Denmark, Comwell Hotel Hvide Hus, Scandic Hotel Aalborg City, Café Ulla Terkelsen London, Café Visa Brasserie

GAVLMALERIER PÅ NATIONAL GEOGRAPHIC

Gavlmaleriprojektet 'Out in the Open´ kan nu samtidig opleves på den amerikanske TV-kanal National Geographic med smukke droneoptagelser i programmet 'Europa set ovenfra'.

10 års jubilæum //

OUT IN THE OPEN | GAVLMALERIER

Åbning //

Lørdag d. 1. april kl. 12-14

Martin Ron
INTI
Hopare
Cristian Blanxer
Curtis Hylton
Telmo Miel
Li-Hill
Ian Francis
Chloe Early
Helen Bur
Case Maclaim
Fintan Magee
Martin Whatson
Anders Gjennestad
Augustine Kofie
Swed

UDVALGTE GALMALERIER
Manolo Mesa | 'Una casa anónima' | Borgmestervænget 10 | Aalborg (Ses bedst fra Katedralskolens boldbane)
MANOLO MESA

'Una casa anónima'
Det spanske verdensnavn Manolo Mesa har netop færdiggjort dette store gavlmaleri midt i Aalborg.

Kendt verden over for sine store stilleben gavlmalerier, hvor han i kraft af keramik og porcelæn, ofte fundet på stedet hvor han arbejder, har taget dette gamle håndværk op og ført det ind i en nutidig urban kontekst.

Om sit arbejde fortæller kunstneren:
Når vi taler om en lerkande handler det ikke kun om de praktiske funktioner, så som at holde på en væske, eller at se på dens udvendige dekorationer. Lerkanden er nemlig ikke blot et funktionelt værktøj. Lerkanden formidler nemlig også en historie forbundet med fortiden. At sætte et dagligdags element i centrum af et stort gavlmaleri er en måde at anerkende formidlingen af en svunden tid, eller betydningen af de mennesker vi kender der har eller havde en sådan kande. Det handler også om at hævde en kunstnerisk praksis, der tjener til at identificere de mange lag af skjulte og personlige værdier, en kande som denne vil kunne frembringe i os."
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten Aalborg, LOXAM Denmark, Café Ulla Terkelsen London og Din Vitamin Bar for hjælp til projektet.

Martin Ron | 'Olivia og hendes Hjerte af Guld' | AKKC | Aalborg
MARTIN RON

'Olivia og hendes Hjerte af Guld'

Den argentinske verdensstjerne Martin har nu netop færdiggjort et 600 m2 stort værk på Aalborg Kongres og Kultur Centers scenetårn, der indkapsler refleksioner over robusthed og kærlighedens og håbets kraft i svære tider.

"I midten af ​​kompositionen ser Olivia, klædt i rødt, trodsigt på os. Hendes øjne stråler af beslutsomhed og tapperhed, mens hun holder og klamrer sig til en gylden hjerteformet ballon. Dette hjerte, tilsyneladende repareret fra en tidligere punktering, forbliver oppustet, hvilket symboliserer evnen til at overvinde modgang og hele vores følelsesmæssige sår.

"Olivia og hendes hjerte" inviterer os til at omfavne vores eget mod og vitalitet, til at møde forhindringer med beslutsomhed og til ikke at lade livets prikker besejre os. Hun minder os om, at kærlighed og håb kan genoprettes, at stille spørgsmålstegn ved vores begrænsninger for at møde udfordringer og fortsætte i forsvaret af vores mest elskede værdier.
Derudover inspirerer hun os til at finde styrke i vores sårbarhed, til at reparere vores beskadigede hjerter og til at forblive oppustede med kærlighed og håb, og dermed belyse vores vej i søgen efter opfyldelse og skønhed i livet."
- Martin Ron
SPONSORER //

Tak for fantastisk samarbejde til Martin Ron og hans australske assistent Matt, AKKC og Malergrossisten Aalborg.

Cristian Blanxer | 'Contraluz' | Teknisk Gymnasiums skolegård på taget af Friis | Aalborg
CRISTIAN BLANXER

'Contraluz'

Spanske Cristian Blanxer har nu netop færdiggjort et stort gavlmaleri i Teknisk Gymnasiums skolegård på Friis tag.

Inspirationen til at mikse en person med en arkitektonisk byudsigt, har Cristian fundet i gamle film og fra covers fra forskellige musikalbum. Cristian føler, at det er meget lettere at formidle noget levende ved at kombinere flere billeder sammensat. For ham bliver denne kombination af billeder en meditativ proces, der tillader en sammensmeltet overgang fra et billede til et andet.

Kunstneren fortæller:
"Når jeg rejser og udforsker forskellige byer, mimer folk nogle gange byens arkitektur. På en eller anden måde bliver mennesker spejlet af deres omgivelser, eller måske er deres omgivelser spejlet af dem. Der er også en vis glæde ved at placere folk et sted, de aldrig har været, men hvor de passer perfekt ind".
SPONSORER //

Stort tak til Friis, Malergrossisten Aalborg, Phønix Hotel og Pita House for godt samarbejde.

HOPARE | 'Trine' | Danmarksgade 29 | Aalborg
HOPARE

'Trine'

Galleriet har nu netop færdiggjort det sjette værk af rækken af nye gavlmalerier undervejs i Aalborg som en del af gavlmaleriprojektet ’Out in the Opens’ 10 års jubilæum.
Det har længe været på galleriets ønskeliste at få franske Hopare til Aalborg, der inden sin ankomst havde studeret den danske guldalder og traditionelle klædningsdragter i Danmark.
Værket, som nu pryder Danmarksgade 29, er dermed et resultat af disse studier, hvor udgangspunktet har været en fortolkning af et af hovedværkerne af den danske guldaldermaler Ludvig August Smith, elev af C.W. Eckersberg.
I hans virke benyttede han sig ofte af modellen Catrine Nielsen kaldet Trine.

Om gavlmaleriet fortæller kunstneren følgende:
”Fordybet i tanker vender "Trine" sig melankolsk eller værdigt imod os. De fine træk i hendes ansigt står i kontrast til hendes bustes robuste muskulatur.
Hun er næsten som stivnet. Men hvad er i bund og grund værkets tema?
Samlingen af de lange hårtotter eller modellens tænksomme blik?
Et rums indre eller det inderste af sjælen? Det synlige eller det usynlige.
Dette er min tolkning af et af hovedværkerne af den danske guldaldermaler Ludvig August Smith.
Syntesen af i høj grad neoklassisismen og romantikken forbliver et mysterium.”
SPONSORER //

Stor tak til Ejendomsmæglernes Fond, Plus Malergrossisten, LOXAM Denmark, Kompas Hotel Aalborg, Cafe Ulla Terkelsen London og Restaurant Flammen

AKUT | 'Fallen King' | Danmarksgade 8 i gården bag galleriet | Aalborg
AKUT

'Fallen King'

AKUT (den ene del af Herakut) aka tyske Falk Lehmann, har nu netop færdiggjort jubilæumsårets syvende gavlmaleri i baggården bag galleriet. AKUT’s værker er meget tankevækkende og har ofte en forstummende effekt på betragteren, hvor man bliver indfanget og efterlades i en verden, hvor kun blikket og stemningen mellem værk og beskuer eksisterer. Hans værker efterlader ofte kraftfulde og til tider melankolske spor i os som beskuere.

Om gavlmaleriet fortæller kunstneren:
'Fallen King’ er et lille gavlmaleri, jeg malede i forbindelse med min nuværende soloudstilling hos KIRK Gallery.
Vi ser her en skrøbelig lille person med et ivrigt sind og store ambitioner.
I forsøg på at efterligne sine rollemodeller, prøver han her at kopiere deres ”super power”.
Men desværre er de grønne Hulk-handsker alt for tunge for ham, og han kan ikke løfte dem.
Den selvkronede konge må derfor enten være tålmodig og vente på at blive voksen, eller slå sig sammen med en anden gruppe børn i kvarteret for sammen at gennemgå livets strabadser.”
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten og City 9000.

Curtis Hylton | 'Nightingale and the Rose' | Absalonsgade 2 | Aalborg
CURTIS HYLTON

'Nightingale and the Rose'

Som en fuldstændig integreret del i byggeriet, kan man nu samtidig opleve britiske Curtis Hyltons nye værk ’Nightingale and the Rose’ i Absalonsgade i Aalborg.
Kunstneren har her ladet sig inspirere af farvepaletten i arkitekturen samt Oscar Wildes historie om Nattergalen og Rosen.
Udført udelukkende med spray har kunstneren her arbejdet ud fra gældende tema, hvor blomster, roser og fugle opleves viklet sammen i et integreret motiv.
Curtis Hylton (f. 1992) bor i en lille by udenfor London.
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten, LOXAM Denmark, Scheelsminde Hotel og Vivabolig.

Case Maclaim | 'Heart Is Aching' | Hobrovej 46, Aalborg | 2022
CASE MACLAIM

'Heart Is Aching'

Senest har det tyske verdensnavn Case Maclaim netop færdiggjort værket ’Heart Is Aching’ på Aalborgs mest travle hovedgade efter en uges arbejde.
Kunstneren er kendt verden over som en af pionererne indenfor fotorealistisk gavlmaleri og har lavet unikke værker over alle kontinenter verden rundt.

Om det nye galmaleri på Hobrovej fortæller kunstneren følgende:
”Det er skønt at være tilbage i Aalborg efter tidligere at have lavet værket ’Carnival is Cancelled’ med KIRK Gallery for et par år siden i Vejgaard.
Det er en smuk og dejlig by og altid dejligt at være her.
Som i alt mit arbejde har jeg med gavlmaleriet ønsket at skabe, ikke blot et gavlmaleri, men en chance for beskueren til at kreere sin egen historie med maleriet som inspiration.
Med mit nye gavlmaleri i byen, har jeg samtidig ønsket at udbrede en lille reminder om altid huske de små glæder i hverdagen, når andre ting kan være svære og arbejdet hårdt.
Jeg har derfor med stor glæde brugt min ven og kunstnerkollega Curtis Hylton som odel, der netop også har været her for og lave et gavlmaleri, med en lille smilende reminder på hans knæ, som måske også kan give andre et smil på læben og huske at sætte pris på de små glædelige ting i hverdagen.”
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten, Loxam, Helnan Phønix Hotel, Kompas Hotel, Cafe Friends, Aktuel Cafe og Ejendomsselskabet Nordlyset ApS

Helen Bur | 'Barrier' | K. Christensens vej 2L, Aalborg | 2022 | Foto: Fleron Fotografi
HELEN BUR (UK) 'Barrier'
Efter ti dages hårdt arbejde med hjælp fra sin assistent, har Aalborg nu fået endnu et slående gavlmaleri, denne gang af det britiske verdensnavn Helen Bur.
Der er hermed åbnet op for den 8. sæson med gavlmaleriprojektet ’Out in the Open’ fra KIRK Gallery.

Om gavlmaleriet fortæller kunstneren:

”Gavlmaleriet er lavet på P. Jørgensens Maskinfabrik i Aalborg, en gammel maskinfabrik, som åbnede for første gang i 1918.
Først verdenskrig havde netop åbnet vej for kvinder ind på det industrille arbejdsmarked, hvor de blev tilbudt høj løn, statsstøttet børnepasning samt specialtræning.
Gennem denne periode opnåede mange kvinder økonomisk uafhængighed, højere grad af personlig frihed og øget fornemmelse for eget værd. Da krigen sluttede blev kvinderne imidlertid hurtigt flyttet til andre positioner via propaganda, nedlukning af børneinstitutioner og diskrimination, for at mændene havde nogle jobs at vende hjem til.
Dette værk er en hyldest til de kvinder, vis bidrag til industrien må være blevet afskåret, glemt eller slettet p,g,a, systematiske barrierer, forhindringer og fordomme.”

Helen Bur (f.1990) er en britisk kunstner, der i øjeblikket bor og arbejde i Cornwall, Storbritannien. Med inspiration fra traditionelle teknikker inden for figurativ kunst arbejder hun med både sine egne billeder og den evigt voksende billedverden for at hylde maleriets rolle og evne til at formidle tidens samfundsfortælling.
Helen Burs arbejde kan ses på mure og vægge over hele kloden fra Brasilien til Indien til USA og Europa, hvor hun har deltaget i mange projekter og festivaler.
SPONSORER //

Stor tak til Aalborg Apartments, Loxam, Plus Malergrossisten, og Scheelsminde for hjælp til projektet.

SMUG | Vestre Fjordvej | Aalborg | 2022
SMUG

Vestre Fjordvej | Aalborg

Kendt verden over for sine fotorealistiske gavlmalerier, har australske Smug også netop færdiggjort et nyt stort gavlmaleri på Vestre Fjordvej i Aalborg, hvor man nu vil kunne nyde synet af et nærbillede af en eftertænksom mand, udført i en hyperrealistisk streg udelukkende udført med spray.
I sine legende, kantede værker, føles det som går man direkte ind i en surrealistisk billedverden, hvor gaderne pludselig får en helt anden dimension.
Kunstneren er født i en lille australsk landsby tre timer fra Sydney, hvor han fra hans tidlige ungdom bevægede sig rundt på gader og stræder i byens street art kultur.
SPONSORER //

Stor tak til Lykkebo A/S, Loxam A/S, Plus Malergrossisten, Kompas Hotel, Milling Hotel Gestus, Café Ulla Terkelsen London og Din Vitaminbar for hjælp til projektet.

Telmo Miel | 'Growing Wiser' | Klostermarksskolen | Aalborg | 2021
TELMO MIEL

'Growing Wiser'
Telmo Miel //

"Maleriet skildrer en pige, der læser flere bøger samtidig, med så mange hænder, som hun har brug for til at holde dem alle.
Nogle bøger er blevet læst og stablet. Bøgernes visdom er samlet, hvilket symboliseres af uglen.
Rundt om hjørnet ses en anden bog bag de bøger, hun læser – som skjulte nye færdigheder, hun kan opnå."
SPONSORER //

Stor tak til Malergrossisten og Kompas Hotel for hjælpen til projektet.

Augustine Kofie | 'Ekkolokation' | Reberbansgade 33 | Aalborg | 2021 (Fleron Fotografi)
AUGUSTINE KOFIE

'Ekkolokation'
”Jeg er rigtig glad for at kunne præsentere Ekkolokation, et gavlmaleri som er mit bidrag til ’Out In The Open 2021’ kurateret af Kirk Gallery.
Jeg blev først kontaktet af galleriet for at bidrage til byens gavle for over et år siden, men Covid udsatte min rejse til august 2021.
Da Lene foreslog gavlmaleriets placering, lavede jeg en grundig research via Google Maps for at lokalisere væggen og observere dens mange vinkler, som peger ud mod kvarteret.
Det var en unik placering med dens sammenfald af stier, gangbroer, ensrettede veje og togspor, som alle krydser hinanden ved foden af ​​væggen.
Jeg skabte hertil en håndtegnet illustration, der inkorporerede bygningens arkitektur, dens vinduer, det trekantede tag og rektangulære bund, og tog hensyn til fællesskabet af hustage i nabohusene, der synes at give en ekko-effekt ned ad gaden.

’Ekkolokation’ er en abstrakt komposition, der fremhæver 4 trekantede former, der “ekkoer” hinanden nær toppen af ​​væggen, som alle skygger for hinanden og lyser op fra forskellige vinkler af forskellige lyskilder. De mødes her på samme måde som de mange stier, der konvergerer på stedet.
Strukturelt komplimenterer vinklerne på hjemmets tagterrasse, og de fire trekanter understøttes af flere gennemsigtige firkanter, som igen “ekkoer” mod nederste del af bygningen.
Et andet konvergenspunkt kan findes ved foden af ​​vægmaleriet, hvor linjerne alle synes at hoppe nedad mod et sammenløb, et mødested.
Jeg designede vægmaleriet på grundlag af disse to begreber, ekko og konvergens, som har visuelle, lydmæssige, strukturelle og sociale artikulationer, så vægmaleriet kan give et ekko og en stemme til byen og fremhæve og forstærke dette sted for konvergens.”

- Augustine Kofie
SPONSORER //

Stor tak til Malergrossisten, KLU Materiel Nord og Kompas Hotel for hjælp til projektet.

Joe Iurato | 'Good Luck, Kid' | Gammeltorv | Aalborg | 2021
JOE IURATO

'Good Luck, Kid'
Om gavlmaleriet fortæller Joe Iurato følgende //

”Da jeg arbejder med stencils, er det at lave et vægmaleri i denne skala præcist planlagt og beregnet på forhånd.
Meget af arbejdet foregår dermed forinden i mit studie, før jeg ankommer til gavlen.
Efter at have fundet et koncept og illustreret kunstværket, skaleres min komposition til den faktiske størrelse, hvorefter skabeloner oprettes.
Stencils til gavlmaleriet er skåret i kraftigt papir, der danner de enkelte sektioner i hvert lag.
Når jeg derefter er på stedet, samler jeg dem igen på gavlen, som et puslespil eller et gitter, og sprayer derefter.
Dette trin udføres gentagne gange, typisk 5 eller 6 gange pr. gavlmaleri for at give værket dybde og detaljer.

Da jeg så fotos af gavlen, var det allerførste, der greb mig den åbenlyse ventilationsrør, der løber op langs gavlen. Da jeg elsker at lave stedsspecifikke værker, så jeg dette som en mulighed for at få værket til at interagere med dets omgivelser. Så i stedet for at prøve at arbejde rundt om og konkurrere med røret, blev jeg meget begejstret for udsigten til at arbejde med det. Røret blev dermed udgangspunktet for den historie, jeg ville fortælle.

Et almindeligt tilbagevendende tema i mit arbejde er barndommens forunderlige og nysgerrige eventyr. Alting bliver mere alvorligt og vanskeligt, når vi bliver ældre, hvor jeg nogle gange bliver nød til at træde tilbage fra mig selv og væk fra mit nuværende jeg, og besøge en enklere tid.
Lige nu er det let for mig at opnå, fordi jeg ser mine egne børn vokse op. De er dermed ofte inspirationen for værkerne. I dette tilfælde er drengen, der klatrer på bygningen, min yngste søn, Maddox. En overfyldt rygsæk fuld af væsentlige ting og en monokular formet paprør fungerende som kikkert. Hvor skal han hen? Jeg ved det ikke."
PRESSE //

Street Art News

SPONSORER //

Stor tak til KLU Materiel Nord, Kompas Hotel og Wagner Ejendomme for hjælp til projektet.

Innerfields | 'Pioneer' | Gammel Skørpingvej 35, Skørping | 2021
INNERFIELDS

'Pioneer'
Om gavlmaleriet 'Pioneer' fortæller kunstnerne:

”Verden er ét stort kosmos af mirakler, ikke mindst for de børn som lever heri.
På egen hånd og fri for forudindtagenhed, udforskes universet af barnet med masser af nysgerrighed. At erobre verden i leg skaber nye billedverdener hver eneste dag.

Gennem det sidste år er børn verden over blevet konfronteret med masser af uro, ængstelse og frygt, hvor pandemien i høj grad har sat dagsordenen for hverdagen ikke mindst med indflydelse på barnets verden.
I denne kontekst har det derfor været vigtig for os at skabe en billedverden, hvor barnet til stadighed vil betragte verden fra et legende synspunkt langt fra ængstelse og frygt.
At bibeholde deres egen fortolkning af den mystiske verden vi lever i.”
SPONSORER //

Stor tak til Vivabolig og Comwell Hotel for hjælp til projektet.

Langesgade 9 | Aalborg | 2021
Søndergade 60C | Aalborg | 2021
MARTIN WHATSON

'Passé'

'Rock Climber'
Efter at have haft mange rejseforhindringer hele foråret og sommeren, nyder kunstneren at være kommet i liften igen med to smukke gavle i Aalborg som legeplads.
Han startede som helt ung med at udforske gadens sprog på gader og stræder i Oslo, for i dag at være blevet en af verdens mest efterspurgte kunstnere både til gavl og lærred.

Kunstneren er i dag kendt for at have udviklet sit helt eget udtryk i en genkendelig æstetik, der kombinerer abstrakt bevægelse med figurative stencillerede kompositioner.
Der opstår hermed en udtryksfuld kontrast imellem spontaniteten i den graffitiprægede baggrund og de mere stilistiske stencils som lægges i lag herpå.
Dette vil man ikke mindst kunne finde i værket ’Rock Climber’, som netop er færdiggjort i Søndergade 60C, Aalborg.

Den kolossale lift måtte herefter ud på en lille køretur længere ned ad gaden for at nå den fine væg i Langesgade 9, hvor en smukt gammel murmestervilla tegnede rammen for hans næste gavlmaleri. I dette værk spiller han i stedet på enkeltheden og den smukke stringens i farve og form med de mangefarvede små huse.
Beboerne havde glædet sig uendeligt, og kan nu hver dag vende hjem til en smuk ballerina lavet i stencil med et multifarvet skørt, som taler smukt til de røde tage og grønne facader.
Han fik her en fantastisk velkomst af beboerne, som straks bød ham på aftensmad, og i løbet af 24 timer var værket allerede færdiggjort.
Martin Whatson har valgt at kalde værket ’Passé’, som er en af ballettens grundpositioner, hvor en smuk ballerina fremtræder yndefuldt på en sart grå baggrund.

Case Maclaim | 'Carnival is cancelled' | Hadsundvej 59 | Aalborg | 2020
CASE MACLAIM

'Carnival is cancelled'
“Karnevallet” er blevet aflyst globalt i foråret 2020.
Hele verden har været lukket ned med en uendelig effekt på alles hverdag, de enkelte samfund, store begivenheder og virksomheder.
Med denne kontekst har verdensnavnet Case Maclaim nu netop lagt sidste hånd på endnu et stort gavlmaleri i Aalborg, som en del af KIRK Gallerys gavlmaleriprojekt ’Out in the Open’, hvor vi ser portrættet af en kvinde i klovnekostume og et halvfærdigt malet klovneansigt. Hun troede hun skulle til karneval men blev afbrudt på halvvejen.

Efter at have bevæget sig rundt i Aalborg og hørt om, hvad der rørte sig for alle borgerne her, bevægede samtalen sig hurtigt ind på det aflyste karneval i Aalborg, og hvordan et karneval har en helt unik evne til at stille alle folk lige.
Socioøkonomiske og sociale skel udviskes og alle er udklædt med en ny identitet, hvor der ikke er forskel på rig og fattig, mand og kvinde, direktør eller studerende, men hvor vi alle blot er smølfer eller giraffer.
Eller sagt med kunstneren egne ord, er det helt særlige ved et karneval, at det virker som en ”equalizer” for alle klasser og samfundslag.
Det stod ham da pludselig helt klart, hvad gavlmaleriet skulle handle om, da ”karnevallet” ikke kun har været aflyst i Aalborg, men verden over.
Karnevallet blev hermed en metafor for den nuværende verdenssituation.
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten, Nordjysk Lift, Kompas Hotel Aalborg, Nybolig Palle Ørtoft og Aalborg Kommune for hjælp til projektet.

INTI | TAIÑ MAPU / Our Land | Nørregade 31 | Aalborg | 2020
INTI //

TAIÑ MAPU / Our Land
Om det nye gavlmaleri 'TAIÑ MAPU / Our Land' i Aalborg fortæller den chilenske kunstner:

"Da jeg startede på dette gavlmaleri i Danmark (et land kendt for dets udbredte miljøpolitikker), fortsætter Mapucha Folket i Chile deres historiske kamp for deres land.
Gavlmaleriet i Aalborg er hermed et udtryk for den fælles kamp ført af de to lande.
Hvor der umiddelbart mest synes at eksistere forskelle vedholder begge lande et respektfuldt forhold til landet vi lever i, og som er en del af os.
I dag, mere en nogensinde, understreger maleriet vigtigheden af at lære fra de, som lever i balance med vores økosystem."

Med navnet INTI drages samtidig referencer til kunstnerens rødder i Chile.
Hans store gavlmalerier kan i dag opleves verden rundt, og er ofte kendetegnet ved stærke farver, som fra et latinsk karneval, mikset med en underfundig energi fra de oprindelige sydamerikanske kulturer udtrykt i et kontrolleret teknisk slående strøg.
SPONSORER //

Stor tak til Plus Malergrossisten, Nordjysk Lift, Cafe Good Life Society og Kompas Hotel Aalborg for hjælp til projektet.

Seth | "Jack in the Box" | Østerbro 41 | Aalborg | 2019

Seth | 'The Phoenix' | Østerbro 22 | Aalborg
SETH GLOBEPAINTER (F)

"The Phoenix"

"Jack in the Box"
Det har længe været vores store ønske at få kunstneren til Aalborg, hvormed det er første gang han udfører et værk i Danmark.
Udover at have et helt unikt kunstnerisk udtryk har han en fantastisk historie, da hans mange gavlmalerier verden over og hans karrierer som kunstner, reelt startede ved en tilfældighed, hvor han i de mange lande han besøge som globetrotter også lavede gavlmalerier efter at have studeret illustration i Paris.
Med gavlmalerierne fik verden fik pludselig øjnene op for han store talent og unikke udtryk, hvorefter hans karrierer fik fuld fart, og han i dag ligger helt i toppen blandt verdens mest anerkendte gavlmalere.
Alt dette fortalte han os livligt om, mens vi fik lidt frokost på Penny Lane, efter at have hentet ham i lufthavnen.

Født i Paris, begyndte Seth at udtrykke sig på gavle og vægge i midten af 90’erne. Siden da har kunstneren i dag stadfæstet sit navn som værende en af de førende street art kunstnere i verden, med sit helt eget udtryk med udgangspunkt i barnets verden.
Om sit arbejde fortæller han:
”Mit arbejde handler om taler til den indre barn inde i hver enkelt af os.
Sødme og uskyld fra barndommen står i kontrast til de kaotiske miljøer jeg vælger at sætte dem".
SPONSORER //

Stor tak til Flügger farver og Nordjysk Lift for hjælp til projektet.

VHILS | Christiansgade 1A | Aalborg | 2019 | Foto : Vhils Studio
VHILS

Scratches the Surface of Denmark
Med det færdigtstående værk af Vhils kradser kunstneren her i overfladen i Danmark for første gang.
Vhils tilføjer hermed projektet et vægmaleri inden for rammerne af hans ”Scratching the Surface” projekt med portræt af en ung kvinde - en af de daglige helte, den portugisiske kunstner oftest portrætterer, som en hyldest til indbyggerne, og som er formet af de byer, de bor i.
Med hans nye initiativ på dansk jord foregik første del af arbejdsproces om natten, hvormed Aalborgs borgere kunne vågne om morgenen til et glimt af, hvad der var på vej.
Baseret på vandalismens æstetik, nedbryder Vhils, så at sige, for at skabe. Han udskærer, hugger, ætser og blæser sig gennem lagene af materialer.

Den portugisiske billedkunstner Alexandre Farto aka Vhils (f. 1987) begyndte at interagere med bymiljøet med graffiti i begyndelsen af 2000'erne, og er blevet hyldet som en af de mest innovative kunstnere i hans generation.
Hans poetiske portrætter, mejslet i afskallede vægge, kan ses som prydende bybilleder i hele verden.

Fintan Magee | Tove Ditlevsenvej 36 | Aalborg | 2019
FINTAN MAGEE

"Structure"
Med værket 'Structure' af den australske kunstner Fintan Magee, ønsker kunstneren at udtrykke den tillid og tiltro til hinanden, han fandt på Tove Ditlevsensvej, og at man altid er der til at hjælpe hinanden.
Med udsigt over hele Aalborg fra toppen af Vejgaard, kan man dermed nu på Tove Ditlevsensvej opleve hvorledes det slående værk ”Structure”, er udført med utrolig løse og transparente strøg i bunden til den meget komprimerede og detaljerede top, hvormed kunstnerne har ønsket at skabe kontrast både i lag og stoflighed i det store værk. Næsten som vandfarve, som han selv udtrykte det.
Kig derfor op når du kører forbi på motorvejen, da værket også er synligt herfra.

Kunstneren har i dag lavet et utal af gavlmalerier i hele verden, og befinder sig helt i toppen blandt verdens udførende gavlmalere.
Født i Lismore, New South Wales voksede han op i Brisbane og fik et ry som en graffiti forfatter, inden han havde færdigt sin afsluttende eksamen på akademiet. Han er uddannet i 2009 med en bachelor of Fine Arts fra Griffith University, QCA.
SPONSORER //

Stor tak til Flügger farver, Nordjysk Lift og Plus Bolig for hjælp til projektet.

Oliver Vernon | Løkkegade 12 | Aalborg | 2019 | foto: Layercake Media
OLIVER VERNON (US)
Den amerikanske verdensstjerne Oliver Vernon, som i dag betragtes som en af guruerne indenfor moderne abstraktion, har samtidig netop udført hans største gavlmaleri nogensinde i Aalborg.
Tilblivelsen har været en gigantisk proces, hvor kunstneren har arbejdet fra 9 morgen til 9 aften i to uger.
Kunstneren ankom til Aalborg med en stor og meget detaljeret skitse til værket, men at få den samme følelse, spontanitet og bevægelse i så stor skala, er noget helt andet end maleriet der ligger forud for værket, fortæller kunstneren:
"I’ve had some fantastic response from all the people walking by. People sharing their positive thoughts and encouraging comments.
I am so happy that the mural now is something for everybody on the streets to get joy from and not only the few in the museums.
It’s been a great adventure and an exciting challenge”

Oliver Vernon blev født i New York i 1972. Han fik sin Bachelor of Fine Arts fra Parsons School of Design, i 1995.
SPONSORER //

Stor tak til Flügger farver, Nordjysk Lift og Anettes Sandwich Aalborg for hjælp til projektet.

Telmo Miel | "Exquisite Waste of Time" | Hjulmagervej 55 | Aalborg | 2019
TELMO MIEL (NL)

"Exquisite Waste of Time"
Med gavlmaleriet ønsker kunstnerne at stille spørgsmålstegn ved, om vores konstante utålmodighed og krav til at alting skal gå stærkt, reelt fører noget bedre med sig.
Kunstnerne beskriver det således:
”Hvert spildt minut føles som et stort tidsspild. Men følelsen er ikke altid korrekt.
Nogle gange bekymrer og irriterer vi os over bilisten foran os, som kører 100, når han må køre 130. Eller over mennesker, som blokerer indgangen til en butik, fordi de ikke kan finde ud af, om de skal gå til venstre eller højre. Irriterende som det kan være, forsøger man altid at tage en dyb indånding, fordi hastværk ofte er egocentrisk.
Vi elsker effektivitet, da tiden er knap. Men er tiden bedre givet ud ved at være effektive og hurtige?
Lad os prøve at få enhver form for spild af tid, til istedet at føles udsøgt - “Exquisite Waste of Time“.

Telmo Pieper og Miel Krutzmann, er gavlmalere og har skabt værker i hele verden under det fælles navn Telmo Miel.
Ifølge kunstnerne har de i dag lavet omkring 100 gavlmalerier mangler kun Japan og Afrika for at have været i alle verdensdele.
Kunstnerne er begge fra Holland.
I deres arbejdsproces, udarbejder de først skitser hver især, hvorefter de mødes og sammensætter deres værker.
De mødtes på Art Academy i Rotterdam i 2007.
SPONSORER //

Stor tak til Nordjysk Lift og Flügger farver for hjælp til projektet.

Joram Roukes | Final Cut | 2019
JORAM ROUKES (NL)

"Final Cut"
Efter flere år I Los Angeles bor og arbejder Joram Roukes I dag i Amsterdam, Holland.
Hans overvældende væg- og oliemalerier er refleksioner over livet i hverdagen, observeret, filtreret og samlet i en collage-lignende måde.
Det særpræg, der forvandler Jorams arbejde fra 'blik-værdig' til 'fascinerende', kan måske bedst beskrives ved den udefinerbare spænding, der er til stede i detaljerne i hans arbejde. Kunstnerens energiske vægmalerier og lærreder har en utrolig livlighed, der trækker os ind i hans surrealistisk verden.
"Når man maler et menneskes ansigt, fremstiller man først og fremmest et portræt af en person, der findes.
Hvad jeg forsøger at gøre i værkerne er i stedet, er at holde dem anonyme, så det er ikke omhandler et bestemt individ, men mere generationen som sådan, og det samfund de lever i.
Når man maler dyrehoveder giver dette en masse associationer til den menneskelige adfærd. Dyr kan fx være beskidte eller snedige.
De har en masse adfærdsmæssige karakteristika, og sammen med de andre imaginære elementer i er værk, tror jeg det er en stærkere måde at supplere historien på, i stedet for at bruge menneskeansigter."
- Joram Roukes

Joram Roukes er uddannet fra Academy of fine arts Minerva (BFA) i 2006.
SPONSORER //

Stor tak til City-Ejendomme Aalborg, Smykke-Form og Rammen Aalborg for hjælp til projektet.

Conor Harrington | Helgolandsgade 18 | Aalborg | 2015
CONOR HARRINGTON

Det var en stor fornøjelse at have besøg af den irske Conor Harrington, som vakte dette smukke monokrome kunstværk til live, forestillende én af hans karakterisktiske koloniale karakterer.

Kunstneren befinder sig i dag blandt de top 10 mest anerkendte street art kunstnere i verden, og har en allerede lang karrierer bag sig som en ekstremt efterspurgt kunstner.
I hans arbejder blander han typisk det klassiske maleris teknik med en kontemporær kontekst fra den globale street art scene.

Området valgt til denne kunster viste sig at være det perfekte sted for én af hans store gavlmalerier (Helgolandsgade 18).
Som han selv udtrykte det, var bygningerne på gaden de perfekte omgivelser til hans værk, siden det er et område med klassisk arkitektur.
Med denne baggrund blev der blot lagt endnu mere eftertryk på værkets historiske kontekst.

Biografi

Værket beskrevet i Street Art News

Artikel i Nordjyske med endnu flere billeder

SPONSORER //

Stor tak til Aalborg Kommune, Mette Flauenskjold/C. Flauenskjold A/S, Industrivejens Maskiner ApS med flere for hjælp til projektet.

ONUR | WES21 | Dannebrogsgade 43 | Aalborg | 2015
WES21 | ONUR

Også de to schweiziske streeet art kunstnere, Wes21 (f.1989) & Onur (f.1981), har netop færdiggjort et stort gavlmaleri; "Big Catch" i Dannebrogsgade 43.

Med dette valgte tema ønsker kunstnerne at berøre emnet; ”hvem det er der egentlige fanger hvem/har udbytte af hvem”?

Den store fisk bliver fanget af fiskerkutteren, men også denne er kommet på krogen, og fisken synes samtidig selv at være blevet madding.
På vej til Berlin og efter netop at have færdiggjort et stort værk i USA, arbejdede de to street art kunstnere intenst på at få værket færdiggjort i øsende regn.

"Street Art News" om gavlmaleriet

Biografi Wes21

Biografi Onur

SPONSORER //

Stor tak til C. Flauenskjold A/S, Industrivejens maskiner og Fokus Folkeoplysning for hjælp til projektet.

Guido van Helten | Eternitten | Aalborg | 2015
GUIDO VAN HELTEN

Den australske street art kunstner Guido van Helten skaber nyt vartegn i Aalborg.

Guido van Helten har de sidste år opbygget en karrierer som street art kunstner, der udfører meget stærke portrætter ofte af stedspecifikke personer verden rundt.

Kunstneren var derfor perfekt for valget af kunstner til siloen på den store eternitgrund midt i Aalborg, som nu genskabes helt fra bunden.

Målet har her været at holde fast i Eternittens historie, og den store betydning den har haft for mange af borgerne i byen.

Til dette formål har den australske street art kunstner Guido van Helten nu netop færdiggjort et kolossalt værk bestående af tre separate motiver på siloen.

Indvendigt vil der herefter blive skabt et arbejdermuseum, hvor Eternittens historie vil blive fortalt.

Se mere om kunstneren her

TV2 om projektet

Robert Proch | SEPE | Mayday Mayday! | Ladegårdsgade | Aalborg | 2014
ROBERT (TONE) PROCH & SEPE

I løbet af de sidste få år har vi set de to unge polske kunstnere Robert Proch og Sepe storme frem i en utrolig hastighed både på den internationale Urban Art scene og med udstillinger på gallerier verden rundt.
I foråret 2014 deltog de begge i "Out in the Open" med det store gavlmaleri "Mayday Mayday" i Aalborg midtby.

Efter forud for deres besøg at have læst om, hvorledes Aalborg og store dele af Danmark ligger i lavtliggende kystområder, som nemt kunne blive oversvømmet ved stadig stigende global opvarmning, skabte de værket "Mayday Mayday", hvor to figurer skildres i vand til knæene mens de spejder efter hjælp, mens symbolske vindmøller rejser sig i baggrunden.

Biografi Robert Proch

Biografi Sepe

Værket beskrevet i "Street Art News"


FAITH47 | Godsbanen | Aalborg | 2014
FAITH47

Beliggende på den gamle godsbane i Allborg centrum afspejler det enorme murmleri af Faith47 den historiske kontekst på stedet. Derfor har kunstneren valgt at portrættere en jernbanearbejder fra 1800 tallet, der tager et hvil midt i det hårde arbejde. Med sin meget karakteristiske strøg har Faith47 her formået at lave et utrolig stærk portræt. Vægmaleriet rejser klart langs Øster Allé broen i centrum af Aalborg.

FAITH47 har allerede i en alder af 35 år høstet stor anerkendelse for sine værker, der efterhånden er repræsenteret i hele verden. Hun har prydet murværker, gavle og industribygninger i både Kina, Tyskland, USA, Sydafrika og mange andre steder.

FAITH47s succes skyldes i høj grad måden, hvorpå hun er tro mod værkets omgivelser og historie. Hun skaber ikke tilfældige værker, men værker der står i relation til det pågældende sted.

Se mere om kunstneren

Magasinet Kunst om værket m.m.


BEZT | Meeting her Parents | Absalonsgade 34 | Aalborg | 2016
BEZT | ETAM CRU

Den unge polske street art kunstner BEZT har i dag udført gavlmalerier verden rundt med stor international anerkendelse. Vi er derfor også meget stolte over at kunne præsentere ham i Aalborg.

Sammen med Sainer udgør han samtidig street art duo'en Etam Cru, af hvem der kan ses værker som spænder over 10 etagers høje bygninger.
BEZT er hermed i dag kendt på verdensplan for sine mange gavlmalerier, men producerer også fantastiske værker i olie og akryl.

Se mere om kunstnerne

Street Art News om værket

SPONSORER //

Stor tak til Aalborg Kommune, Aalborg Kommunes Kunstfond, C. Flauenskjold A/S, Scandic Hotels, Restaurant Papegøjehaven, Frugt Karl, TN Udvikling A/S, Nordjysk Lift, Din VitaminBar, Cafe Ulla Terkelsen London for hjælp til projektet.

Joram Roukes | Østergade 51 | Gedsted | 2018
JORAM ROUKES

Som opstart på årets gavlmalerier I 2018, hvor KIRK Gallery nu på 4. år fortsætter gavlmaleriprojektet “Out in The Open”, har den verdenskendte hollandske kunstner Joram Roukes nu netop færdiggjort et 26 m højt gavlmaleri beliggende i den lille by Gedsted syd for Aalborg.

Inspireret af den smukke natur i området og den uendelige gæstfrihed fra indbyggerne i Gedsted, har Joram Roukes formået at indfange, hvordan livet her leves i pagt naturen og i et stærkt fællesskab med hinanden.
Fascineret af livsstilen og den utrolige modtagelse I byen, hvor han bl.a. boede i en lille hytte i skoven ned til vandet, endte Joram Roukes med at blive en del af det lille samfund, inspireret til at male et stort vægmaleri på en 26 m høj silo ved indfaldsvejen til byen, udover at arbejde på nye værker i sin lille hytte.
Gedsteds 900 indbyggere vil aldrig glemme ham, og tog ham ind som en af deres egne, mens han var der.

Efter flere år I Los Angeles bor og arbejder Joram Roukes I dag I byen Groningen I Holland.
Hans overvældende væg- og oliemalerier er refleksioner over livet i hverdagen, observeret, filtreret og samlet i en collage-lignende måde.
Værkerne fremstiller et fragmenteret og dog stadig sammenhængende syn på nutidens samfund og den menneskelige adfærd.
SPONSORER //

Stor tak til City-Ejendomme Aalborg, Smykke-Form og Rammen Aalborg for hjælp til projektet.

HERAKUT | "Dine historier får mig til at glemme disse tremmer"  | Østeråparken | Godsbanen | Aalborg | 2018


HERAKUT

Det er med stor begejstring det også er lykkedes, at få verdenskendte HERAKUT til Aalborg.
Den tyske duo bestående af Jasmin Siddiqui (Hera) og Falk Lehmann (Akut) startede samarbejdet i 2004, og har nu netop på 3 dage færdiggjort et 50 m langt gavlmaleri på Godsbanen i Aalborg med titlen "Dine historier får mig at glemme disse tremmer", hvor et barn læner sig fortroligt op af to drager i en fantasirejse til en anden verden.

I et narrativt billedsprog udvides horisonten på Godsbanen, og leder os for et øjeblik til nye drømmeverdener.
Meget karakteristisk for kunstnernes arbejde danner Heras sanselige og samtidig grove streg rammen om proportion og form, mens Akut tilføjer de fotorealistiske elementer.

Mens Hera er en klassisk uddannet kunstmaler og arbejder med en stor blanding af medier, er Akut autodidakt og arbejder kun med spray.
I krydsfeltet imellem de tos billedverdener er det lykkedes kunstnerne at skabe et helt særegent udtryk, som i dag er kendt verden over.
I en imaginær verden opleves karaktererne i deres værker ofte i en kontekst af sociale fraktioner og kollektive begrænsninger indlejret i citater, der fortæller om kærligheden, som vi nu også kan opleve på Godsbanen i Aalborg.


PARTNERE

SPONSORER
En stor tak til alle sponsorerne som gjorde projektet muligt //

HOVEDSPONSORER //

PROJEKT SPONSORER //