REFRACTIONS

Gavlmaleri og gruppeudstilling //

4. - 25. februar

Thomas Canto
Soda
Oliver Vernon
Christian Calabro
Crystal Wagner
Bond Truluv
Hueman
Rachel Hellmann
Augustine Kofie
Gilbert1
Rikke Bjørn
Nawer


Det er med stor glæde vi nu kan byde velkommen til årets første gavlmaleri samt gruppeudstilling med 12 førende internationale kunstnere indenfor moderne abstraktion.
Heriblandt vil man kunne opleve en lang række nye kunstnere plukket fra øverste hylde indenfor denne kunstform.
Det samlende element har her været ønsket om at give en smagsprøve på, hvad der p.t. rører sig på scenen indenfor moderne abstraction og 'Graffuturism' både på lærred, skulptur og gavl.
Begrebet 'Graffuturism' blev oprindelige skabt i 2010 af den amerikanske kunstner og anmelder Poesia, som grundlagde begrebet og sitet af samme navn graffuturism.com.
Med sin bagrund som mangeårig graffitikunstner, følte han, der manglede et udtryk for spændingsfeltet imellem graffiti og urban art, hvoraf den sammensatte term ’Graffuturism’ opstod.
Begrebet favner hermed de nyeste tendenser indenfor urban art/graffiti og til tider også futurisme, og danner hermed bro imellem de enkelte begreber og den energi, der måtte ligge herimellem.

NYT GAVLMALERI

Samtidig har galleriet besøg af den italienske street art kunstner SODA, som til ferniseringen vil være i gang med årets første gavlmaleri overfor galleriet.
Den internationalt anerkendte kunstner vil besøge Aalborg i 5 dage og samtidig deltage i gruppeudstillingen.

SODA (Alan De Cecco) er kendt verden over for sine exceptionelle abstrakte graffitiværker, der stimulerer beskuerens syn ved at fokusere beskuerens opmærksomhed på afstand. Hans minimalistiske kunstværker minder om værker lavet af de bedste Kinetic- og Op-kunstmestre, idet SODA bruger sorte og hvide former og en enestående skyggeteknik til at skabe en illusion af tredimensionel overflade.