HELEN BUR

'Exhale'

2. - 30. marts


Oplev værker af en af verdens førende kvinder på den internationale street art scene med sin første soloudstilling i Danmark.
Kendt for at bygge bro mellem det klassiske maleri og urban art, hvormed teknikker fra de gamle mestrer føres ind i en nutidig kontekst ikke mindst i store gavlmalerier, bl.a. på toppen af Skalborg Bakke (Hobrovej, Aalborg), kan du nu møde engelske Helen Bur.

Helen Bur (f.1990) bor og arbejder i Cornwall i England. 
Hendes arbejde kan ses på gavle og vægge over hele kloden bl.a. i Brasilien, Indien, USA, Europa, hvor hun har deltaget i forskellige projekter og festivaler.
Hun har haft soloudstillinger i London, Storbritannien og Madrid og har været en del af gruppeudstillinger over hele verden. Hun var også i 2 år med til at arrangere street art-festivalen Empty Walls i Storbritannien, mens hun drev The Abacus – et multifunktionelt kreativt kunstrum i centrum af Cardiff. At være en aktiv del af samfundet har dermed også i høj grad været med til at påvirke hendes værker.

'EXHALE'

‘Connection is the feeling of landing in the present tense’ - Kate Tempest

I modsætning til den stadigt hurtigere voksende umiddelbarhed i vores nuværende kultur, inviterer Helen Bur os til kollektivt at 'ånde ud' i hendes nye soloudstilling, gennem oliemalingens ”langsomt talende medium”. Helen Burs værker fanger små rolige øjeblikke af fordybelse og skaber derigennem nye forbindelser midt i en kaotisk kultur. Halvt skjult under en bunke legetøj, eller låst i en sammenknyttet omfavnelse, ses figurer der både fremstår tvetydige, men samtidig også til stede i deres stilhed.
Vi bliver mindet om en post-covid længsel, en længsel efter at genskabe forbindelser, nærhed og berøring. Værkerne viser sammenviklede kroppe, der peger på kompleksiteten af de behov for støtte, både mentalt og fysisk, vi har for andre.
En omfavnelse er et af de mest universelle symboler på forbindelse og sårbarhed, og selve handlingen overtræder, ligesom maleri, det skrevne eller talte sprog.
Vi bliver konstant distraheret, hvorfor vi ofte mentalt befinder os andre steder.
Så; sænk farten, land, brug et minut, træk vejret dybt ind og ... ånd ud.