URBAN FRAGMENTS

Oliver Vernon
Martin Ron
Chloe Early
Fintan Magee
Manolo Mesa
Li-Hill
Martin Whatson
Anders Gjennestad


Det er med stor glæde galleriet nu kan byde velkommen til 8 førende kunstnere på den internationale urban art scene.
Mange af disse har i løbet af de sidste 10 år besøgt KIRK Gallery for at deltage i gavlmaleriprojektet 'Out in the Open', og man kan nu opleve dem udfolde sig på lærred m.m., hvorfra det hele oprindeligt startede for dem tilbage på kunstakademierne.
For adskillige af de udstillende kunstnerne gælder det, at deres hovedmedie som udgangspunkt var maleriet, hvor mange er klassisk uddannede fra akademierne, for så siden også at udvikle deres udtryk på gavle verden over, inklusiv i Aalborg.

Mens galleriet har arbejdet med mange af kunstnerne gennem årene, vil der på udstillingen også være nye navne at finde. Heriblandt spanske Manolo Mesa, der i sommers udførte et stort gavlmaleri ved Katedralskolen, samt argentinske Martin Ron hvis gigantiske gavlmaleri, vi nu kan nyde på AKKC Kongres og Kultur Center.

Manolo Mesa er kendt verden over for sine store stilleben malerier samt gavlmalerier, hvor han i kraft af keramik og porcelæn, ofte fundet på stedet, hvor han arbejder, har taget dette gamle håndværk op og ført det ind i en nutidig urban kontekst. På samme måde har også Martin Ron udfordret de gamle mestre, ved at føre håndværket fra de gamle klassiske malere op til en nutidig kontekst.

Vi glæder os til at se jer alle på lørdag, hvor Lene Kirk vil åbne udstillingen kl. 12.30.
4. - 26. november