Oliver Vernon | Oval II | Acrylic on paper on panel | 152x91 cm

OLIVER VERNON | CHRISTIAN CALABRO

WITH OR WITHOUT
Fernisering lørdag d. 3. feb. kl. 12-14
Åbning ved kunstnerne kl. 12.30

Som en helt unik oplevelse vil man nu hos KIRK Gallery kunne opleve to amerikanske verdensstjerne, hvor de to guruer indenfor moderne abstraktion vil præsentere en helt særegen soloudstilling i galleriet, og gerne vil i dialog med gæsterne om værkerne.
Få en snak med dem om, hvilke tendenser vi oplever netop nu inden for abstrakt samtidskunst, fra to dygtige formidlere, som gerne vil dele deres erfaringer og viden. Begge vil være i galleriet fra fredag middag.
Kunstnerne har begge glædet sig rigtig meget til at komme, og har lagt et kolossalt arbejde i at præsentere en helt unik udstilling.
Man vil her kunne opleve det sidste nye indenfor abstrakt ekspressionisme i et urbant udtryk, lag på lag, i et uendeligt antal dimensioner, hvor man lokkes ind i et univers, som ét stort hav af gensidigt afhængige verdener.
Kunstnerne har begge glædet sig rigtig meget til at komme, og har lagt et kolosalt arbejde i at præsentere en helt unik udstilling.
Man vil her kunne opleve de sidste nye indenfor abstrakt ekpressionisme i et urbant utryk, lag på lag i et uendeligt antal dimensioner, hvor man lokkes ind i et univers som ét stort hav af gensidigt afhængige verdener.

Om udstillingen fortæller kunstnerne //
”With of Witout” er en kollaborativ udstilling, hvor Oliver Vernons og Christian Calabros arbejde for første gang bringes sammen i en udstilling hos KIRK Gallery.
Med deres ophav i to forskellige kulturer (Vernon: USA, Calabro: Schweiz) og efter at have studeret forskellige discipliner (Vernon: maleri/skulptur, Calabro: grafisk design), mødes de to kunstnere i en loftslejlighed i Brooklyn med tilstødende studier i 2001.
Med parallelle interesser i kunsthistorien tilbage til de tidlige modernistiske bevægelser, udvikler deres kreative slægtskab sig i den kommende år, før det reelle kunstneriske samarbejde begynder i 2010.
I det kommende samarbejde arbejdes der herefter med skæringspunktet mellem intuitiv gestikulerende markeringer og hårde skarpkantede designelementer, samtidig med at en rigid abstrakt formalistisk tilgang blandes med en ydmyghed overfor det absurde.
Deres proces er spontan, hvor de forsøger at fange et øjeblik uden forudfattede tilgange.
Stramt håndværk er lige så meget en ingrediens som den absolutte løshed, der giver kunstnerne en frihed til at skubbe grænserne for perceptuelle normer.
Deres arbejde præsenteret, i deres første kollaborative show, er et udsagn om den sande værdi af venskab, tillid og passion for at skabe nye dimensioner indenfor moderne abstraktion.
Samarbejdet kan her ses som en dialog mellem to forskellige sæt af tankersæt og teknikker, flettet ubesværet til en samlet, universelt sprog.

Vi glæder os til at se Jer alle.
OLIVER VERNON & CHRISTIAN CALABRO (US)

WITH OR WITHOUT
3. - 28.2. 2018