JOHAN BARRIOS

'SILENCE'

25.9. - 23.10.2021

Det er med stor glæde, at vi nu kan præsentere en ny soloudstilling med Johan Barrios, denne gang udelukkende med tegninger helt op til 2 meter.
For kunstneren har dette været et meget naturligt skridt, da hele hans karriere startede med tegning.
Endvidere understreger tegningerne de meget sanselige elementer i hans arbejde og fortæller på endnu stærkere vis historien om letheden, gennemsigtheden og sartheden i hans arbejde udtrykt ved brug af meget simple medier.

Eller som kunstneren selv udtrykker det:
"For mig er tegning relateret til en form for visuel stilhed uden nogen former for støj og ydre distraktioner. Måske skyldes det tegningens natur, dens skrøbelighed, dens monokrome sprog eller bare den enkelhed, hvormed tegninger kan formidle komplekse budskaber.
Med denne udstilling ønsker jeg at opbygge et stille univers, hvor billederne synker ned i deres eget territorium, som om karaktererne på billederne
holder vejret og fryser i et flygtigt øjeblik.
Mange af disse billeder præsenteres som en konstant konfrontation med og
udforskning af min egen underbevidsthed."

Johan Barrios er født i Barranquilla, Columbia i 1984. Han er uddannet fra La Universidad de Antioquia i Medellin, Columbia og bor og arbejder i dag i Houston, Texas.
Barrios er kendt som billedkunstneren, der giver dig et stille drama blandet med mystik. Hans kunst står stærkt imens den nærmest skriger lavmælt. Det skal opleves på egen krop, det er som om man bliver tiltrukket af alt det man ikke umiddelbart forstår, som et sug i maven eller en lomme fyldt med regnvejr.
Kunstneren har en eminent evne til at udtrykke stærke menneskelige følelser i et strøg, en palette og komposition, med en finhed der kan være svært at beskrive.
En sarthed, en følelse, et udtryk som rammer så stærkt, at det kan være svært at holde sig på benene i mødet hermed.
Og netop af denne årsag er han blevet udråbt som en af de mest afgørende unge billedkunstnere i nyere tid.
JOHAN BARRIOS

'SILENCE'

25.9. - 23.10.2021